Zář 26, 2016 - Gastronomie    No Comments

Na Lochkově skvělé pivo, jídlo ještě trochu pokulhává

 

Pražský Lochkov se do nedávna chlubil poměrně luxusní restaurací Na konci, kterou jsme taky vyzkoušeli. Její koncept zjevně do této lokality nezapadl a tak byla nucena zavřít. Navázala na ni nedávno restaurace Na Lochkově, která vsadila na dobré pivo a obyčejnou gastronomii.

Restaurace leží v zatáčce až skoro na konci Lochkova. Parkování je tu trochu komplikovanější ale auto se dá nechat několik minut chůze od restaurace. Ostatně jak jsem se přesvědčili, koncept míří spíše na místní obyvatele a případně na cyklisty, kteří kolem projíždějí. A ti se zaparkováním přímo před restaurací problém nemají. Interiér restaurace je příjemný, moderně a vkusně zařízený. Za barovým a výčepním pultem padne každému do oka krásná lesknoucí se varna. Ano, v restauraci si vaří vlastní pivo a to je asi největší lákadlo, které sem táhne. Při naší návštěvě asi tak polovina hostů tu pouze popíjela zlatavý mok a jen druhá polovina sem přišla i na jídlo. Usadila nás příjemná obsluha a dostali jsme jídelní a nápojový lístek. Žádné velké romány ani grafické kreace, prostě na bílém papíře v deskách natištěná krátká nabídka.

dsc_4690

K pití jsme si samozřejmě poručili místní pivo, v našem případě polotmavou nefiltrovanou 13°, dále domácí višňovou limonádu a karafu kohoutkové vody (tu tady mají zdarma). Na lístku nás hned zaujala sekce „Trtek k pivu“. Jak jsme se dozvěděli je to jihočeským nářečím a znamená to „něco malého k pivu“. Vybrali jsme si tedy sýrové koblížky s česnekovou omáčkou. Z předkrmů jsme objednali salát z uzené makrely s jablky, koprem a kremžským dresinkem. U hlavních jídel jsme trochu váhali. Nakonec padla volba na telecí řízek smažený na másle s lehkým bramborovým salátem a číšník nám doporučil ještě pečené vepřové koleno, které bylo jako specialita mimo jídelní lístek. Tak jsme jeho doporučení vyslyšeli.

dsc_4691

Pití dorazilo hned, jak se na správnou hospodu sluší a patří. Pivo bylo naprosto skvostné a domácí limonáda jakbysmet. Pak jsme ale čekali a čekali. Pivo už jsme měli vypité a „trtek“ tedy sýrové koblížky stále nikde. Tak jsme si objednali další pivo a až po dlouhých 20 minutách jsme se dočkali jak koblížků, tak předkrmu.

dsc_4696

Sýrové koblížky, servírované stylově na kameni a malé pánvičce. Byly do zlatova usmažené, křupavé a chuťově výrazné. Přesně tak, jak si člověk představí dobrou chuťovku k pivu.

dsc_4695

Salát z uzené makrely byl naprosto skvostný. Jemný skvěle ochucený. Lehká chuť uzené ryby perfektně zkombinovaná především s výraznými voňavými a sladkými jablky. Prostě chuťový koncert.

dsc_4701

Na hlavní jídla jsme už čekat dlouho nemuseli. Docela jsme se těšili, protože první chody nás velice příjemně naladily. Bohužel jsme měli pocit, že hlavní chody se připravovaly v úplně jiné kuchyni. Telecí řízek byl zjevně ponechán tepelnému osudu o něco déle, než je zdrávo. Část trojobalu na okrajích byla až nepříjemně nahořklá a tedy připálená. Příliš dlouhému smažení napovídalo i to, že trojobal z řízku odpadával. Když nám řízek přinesli, na povrchu se leskly loužičky tuku. Zda byl smažen opravdu na másle jsme se jen dohadovali, protože známá chuť klasického vídeňského řízkuMaso bylo dobré, salát také ale celkový dojem spíše negativní.

dsc_4700

Doporučená specialita, tedy pečené vepřové koleno vypadalo skvěle. Maso se jen rozsýpalo a kůže byla dotmava polita výpekem. K tomu hromada kyselých okurek, hořčice, nastrouhaný křen chléb. Ten byl mimochodem naprosto skvělý. Koleno uvnitř také výborné, jen se nesmělo namočit výpekem. Ten byl dokonale přesolený. Ale tak, že byl takřka nepoživatelný. Nastrouhaný křen v českých restauracích bohužel není moc vidět, většinou jsme se setkali s kupovanou křenovou pastou. Bohužel tenhle byl zjevně hodně unavený. Po křenu chutnal jen vzdáleně a o jeho pověstné síle se nedalo vůbec mluvit. Takže i druhé hlavní jídlo zklamalo.

dsc_4703

Na závěr jsme si objednali dezert. Vybrali jsme si netradiční cikorkový mražený krém s karamelovou omáčkou a ovocem. A v dezertu se opět vrátila ta skvělá část místní kuchyně. Byl naprosto božský. Ostružina sice byla trochu bez chuti, ale bohatě to vynahradily voňavé a výtečné jahody a maliny. Prostě sladká tečka se vydařila.

Placení kartou proběhlo bez problémů. Za naši večeři jsme zaplatili 814 Kč. Bohužel hlavní jídla nás spíše zklamala. Ostatní ale dává naději, že tu gastronomie může mít i tu lepší stránku. Zkusíme se sem ještě někdy vrátit i když už ne na recenzi. Ale pivo tu mají opravdu skvělé.

3194 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »