Říj 4, 2016 - Gastronomie    No Comments

Cafe Záhorský – příjemná varianta snídaně

 

Už i u nás se začíná prosazovat trend alespoň občas zajít do restaurace nebo kavárny nejen na oběd nebo večeři. Podniků, které nabízejí snídaně stále přibývá a tak jsme také chtěli nějaký vyzkoušet. Rozjeli jsme se proto do pražských Dejvic, kde sídlí kavárna Cafe Záhorský.

Kavárna se nachází v dnes stále více navštěvované lokalitě mezi Vítězným náměstím a stanicí metra Hradčanská na rohu Eliášovy a Dejvické ulice. Vstup do kavárny je rohový a interiér je rozdělen tak prakticky na dvě části. Jedna klasická kavárna a druhá spíše ve stylu bistra, kde si u pultu lze koupit pečivo, sendviče, koláče apod. Navíc v letním dnu, kdy jsme v kavárně byli, se nabízela ještě příjemná předzahrádka.

dsc_4836

Příjemná obsluha nám přinesla jídelní a nápojový lístek a už jsme vybírali. K pití jsme zvolili domácí zázvorovou limonádu s medem, pomerančový fresh, zelený jasmínový čaj a cappuccino. K jídlu nás zaujala anglická snídaně, tedy klobásky, vejce, fazole, grilovaná rajčátka, žampiony a slanina. Dále pak vejce Benedikt. Jak je na lístku uvedeno, čerstvá vejce pocházejí ze statku Dvořák ve Zlatníkách, což v nás vzbudilo ještě větší zvědavost, zda poznáme rozdíl od těch ze supermarketů.

dsc_4839

Nejprve přišly nápoje. Čaj i cappuccino byly dobré. Sympatické je, že tady k čaji dávají ještě nádobku na odložení použitého sítka nebo sáčku s čajem. To se tak často v českých krajích nevidí. Pomerančový fresh byl také výborný. Domácí zázvorová limonáda měla opravdu říz. Tak ostrou chuť zázvoru v limonádě jsme ještě skutečně nikde neochutnali. Tady tedy podnik opravdu získal jen kladné body.

dsc_4842

Poté už přišly na stůl objednané pokrmy. Samozřejmě na stole přistál i košík s opravdu výtečným čerstvým pečivem-bagetou. Anglická snídaně byla skutečně klasika. Všechny komponenty chuťově výborné, grilovaná rajčata dávala celému jídlu švih. Vejce se slaninou bylo perfektně připravené, nevysušené a chuťově výtečné.

dsc_4840

Vejce Benedikt, tedy ztracené vejce se šunkou a holandskou omáčkou nijak za anglickou snídaní nezaostávalo. Dvě vejce byla skvěle připravená, po rozkrojení z nich vytekl krásně žlutý žloutek. K tomu opravdu klasická kvalitní šunka od kosti a holandská omáčka, prostě gastronomický koncert. A nutno říci, že chuť vajec nás přesvědčila, že čerstvá vejce ze statku jsou opravdu i chuťově něco zcela jiného, než vejce ze supermarketu, která několik týdnů leží ve skladech.

dsc_4847

Protože jsme chtěli ochutnat i nějakou sladkou variantu snídaně, dodatečně jsme objednali jednu porci lívanců s malinovou omáčkou. Přišla obří porce, u které jsme se dotazem u číšníka museli ujistit, že se opravdu jedná o běžnou porci pro jednoho hosta. Malinová omáčka chutná, voňavá, domácí smetanový krém navrchu také výtečný. Lívance chuťové dobré, jen bohužel dva z nich měly při rozkrojení střed mazlavý a nedodělaný. Zjevně nestrávili na pánvi dostatek času. Škoda, protože jinak by Cafe Záhorský byl jeden z mála podniků, kde jsme nenalezli žádný nedostatek.

dsc_4850

Placení proběhlo bez problémů. Za naši snídani, která množství odpovídala třem osobám, jsme zaplatili 561 Kč. Určitě si někteří povzdychnou, že 180 Kč za snídani je moc. Ale musím konstatovat, že vzhledem ke kvalitě a množství je to cena zcela přiměřená. Jak jsme si všimli ostatních hostů (kavárna byla z poloviny plná), tak čím dále více lidí ocení, že jim bohatou snídani ve skvělé kvalitě připraví někdo jiný a mohou si tak ráno v klidu vychutnat.

1848 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »