Led 28, 2017 - Gastronomie    No Comments

Olivův pivovar vaří dobře nejen pivo

 

Dolní Břežany u Prahy jsou velice dynamicky se rozvíjející obcí a tak není divu, že tu vyrůstají i restaurace. Jednou z těch, která už si vytvořila velice dobré jméno, je Olivův pivovar. A protože to navíc nemáme do Břežan tak daleko, vyrazili jsme ho vyzkoušet.

Restaurace s pivovarem se nachází v krásně rekonstruovaném hospodářském objektu břežanského zámečku. Cesta k němu je trochu krkolomnější, je třeba sledovat značení. K restauraci patří velké parkoviště. Interiér je v dnes moderním industriálním duchu. Nicméně velice vkusný. Naši rezervaci v restauraci měli a dostali jsme stůl, odkud bylo i dobře vidět do otevřené kuchyně. Nabídky je tady moderní a přitom klasická hospodská. K pití jsme si dali domácí ovocnou limonádu, 0,5 l karafu s kohoutkovou vodou, limetou a mátou (stojí 29 Kč) a nemohli jsme neochutnat i místní pivo, tedy speciál India Pale Ale – polotmavé svrchně kvašené. K jídlu jsme trochu déle vybírali. Nakonec padla volba na zadělávané kachní žaludky s kedlubnou a gratinované parmazánem, pečené morkové kosti se smaženými topinkami a cibulovo-petrželovým salátkem, kaštanovou polévku s husím paté, lesními žampiony a pečenými lískovými ořechy, konfitovanou kachnu s dýňovými noky, šalotkou, česnekem, mladým špenátem a parmazánem a polníčkový salát s grilovaným kozím sýrem, fermentovanou červenou řepou a piniovými oříšky.

dsc_6721

Pití bylo vcelku v pořádku, jen v karafě kohoutkové vody jsme našli 2 lístky máty, které už vyly lehce nahnilé. Pivo i limonáda byly skvělé.

dsc_6735

Zadělávané kachní žaludky vypadaly velice dobře a skvěle chutnaly. Tuhle klasiku už v restauracích moc často nevidíme a přitom je to naprosto dokonalé jídlo, které nám naladilo chuťové pohárky na další chody.

dsc_6737

Na morkové kosti jsme se těšili. Byly výtečné včetně dokonalým cibulovým salátem. Jen jejich servírování nebylo dost dobře domyšlené. Dostali jsme k nim pouze příbor a jeden ubrousek. Nakonec jsme si ještě řekli o lžičku, kterou by morek z kostí šel lépe vydolovat. I přesto jsme měli ruce upatlané od omastku a jeden ubrousek nestačil. Bohužel přílohové topinky byly poměrně dost nasáklé olejem, takže celkový dojem byl spíše rozpačitý.

dsc_6738

Kaštanová polévka jak dobře vypadala, tak i skvěle chutnala. Byla konzistence hodně hustého krému. Chuť oříšků ji skvěle doplnila. Naopak nám připadalo trochu mimo koncept, dávat do ní plátky žampionů. Proč žampiony a ne plátky kaštanů, které by jí ještě více pozvedly?

dsc_6739

Konfitované kachně nebylo co vytknout. Masíčko měkoučké, kůžička dozlatova opečená. Noky skvělé a omáčka stejně tak. Vše chuťově hrálo opravdu skvěle. Protože už toho na nás bylo trochu moc, nedojedli jsme ji a obsluha nám ochotně zbytek porce zabalila s sebou domů.

dsc_6740

Polníčkový salát také nezklamal. Vše krásně servírované a ochucené. Piniovými oříšky tu opravdu nešetří a ty právě dodaly salátu ten správný chuťový rozměr. Červená řepa také nebyla vůbec špatná. Jen nechápeme, proč kvašené řepě tu říkají honosně “fermentovaná”? Tady si přece nemusí na nic hrát, jídlo bylo dobré, tak proč nenazývat pokrmy normálními českými názvy?

dsc_6742

Na závěr jsme si ještě dali dezert a espresso. Z dezertů jsme si vybrali malinový chia pudink s pečenými lískovými oříšky a granolou. Tady se nás obsluha neptala, zda chceme malé nebo velké espresso, prostě přinesla perfektní a chutnou kávu. Dezert byl krásně servírován, byl lahodné chuti a ty to byla výborná sladká tečka na závěr.
Placení kartou proběhlo bez problémů. Celkem jsme za bohatou večeři zaplatili 1.030 Kč. Na množství a kvalitu, kterou jsme v Olivově pivovaru dostali, to nebylo vůbec moc. A ještě jedna věc na závěr – mají tu skvělou, pozornou a příjemnou obsluhu. Sem se určitě vrátíme.

dsc_6734

1549 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »