Čvn 16, 2017 - Gastronomie    No Comments

Restaurace Loreta Golf nejen pro golfisty

 

Na golf jistě lidé primárně nechodí za gastronomií. Ale přesto na každém slušném golfovém hřišti se nějaká ta restaurace najde. Většinou nabízejí nebo se alespoň pokoušejí o luxusní gastronomii. Když jsme dostali tip na golfové hřiště v Pyšelích u Prahy, mysleli jsme, že se jedná o jednu z nich.Předně nemohu nezmínit, že hřiště bylo vyhlášeno jako jedno z nejkrásnějších v ČR. A restaurace se nachází na skutečně exkluzivním místě s překrásným výhledem do přírody. Skoro nevěříte, že jste jen pár kilometrů za Prahou. Běžný host se přímo k restauraci nedostane, je nutné zaparkovat na veřejném parkovišti pod ní a dojít do kopce pár stovek metrů.

Interiér restaurace je velkoryse dimenzován a kromě hlavního prostoru nabízí i velkou klubovnu a terasu s výhledem. Jídelní lístek tu nemají, pouze nabídku se studenými tapas a předkrmy a snídaně, protože v budově je současně i golfový hotel. Nabídka teplých jídel se mění každý den a je tedy napsána na velké tabuli. K pítí jsme si vybrali domácí malinovou a okurkovou limonádu a bezedný džbánek kohoutkové vody (stojí tu 28 Kč). S výběrem jídel jsme trochu váhali ale nakonec jsme si objednali jako předkrm přeštický špek uzený na třešni s domácím chlebem a nakládanou zeleninou. Vybrali jsme i brokolicový krém s krutony. Jako hlavní chody nás zaujal hovězí steak „Maminha” s pečeným bramborem a demi-glace a kuřecí křídla „Buffalo” s blue cheese omáčkou. Docela nás překvapilo, že tu nemají komplikovaná jídla z luxusně drahých surovin a i ceny nebyly nijak vysoké.

První přišly nápoje. Domácí limonády byly opravdu domácí a skutečně výtečné. Posléze přišel i předkrm. Byl to naprosto dokonalý špek s výraznou vůní a chutí. Skutečná pohádka. K tomu nakládaná zelenina a skvělý domácí kmínový chleba, který zážitek jen umocnil.

Polévka vypadala velice pěkně. A taky tak chutnala. Jemná krémová konzistence, výtečně ochucená a k tomu skvěle připravené křupavé krutony. Další kladné body pro restauraci.

Hlavní chody přišly poměrně rychle. Hovězí steak byl naprosto dokonalý. Šťavnatý, udělaný medium a podle chuti se jednalo o opravdu kvalitní maso. Bohužel brambora byla spíše vařená, než pečená a výtečnou majonézou byla jen politá místo toho, aby byla rozříznutá a majonéza ji tak lépe ochutila.

Byli jsme předem upozorněni, že křidýlka jsou opravdu ostrá, jak podle originálního receptu mají být. A skutečně v ústech jen hořela. Nebyla to ale nepříjemná pálivost. Krásně ladila s kousky syrové zeleniny s domácí majonézou, kterou se pálivost zmírnila. Křidýlka byla opravdu výtečná.

Na závěr jsme neodolali nabídce domácího jablečného koláče. Na stůl jsme dostali prostě kus koláče s drobenkou na talíři. Žádné zbytečné ozdoby ani kreace kuchaře. Ternhle dezert krásně vystihl to, co jsme na našem obědě v restauraci zažili. Tedy že si tu na nic nehrají, nesnaží se oslňovat rádoby vysokou gastronomií. Prostě a jednoduše poctivě vaří z kvalitních surovin. Koláč byl skvělý.
Placení proběhlo bez problémů ovšem s tím, že přeštický špek jsme dostali jako pozornost kuchyně. Celkem jsme za opravdu skvělý oběd zaplatili 712 Kč. Restaurace Golf Loreta Pyšely, jak zní její celý název, byla pro nás zjevem, který se jen tak nevidí. Nenechte se odradit tím, že nejste golfisté a zkuste do Pyšel zajet. Stojí to za to.

1749 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »