Srp 10, 2017 - Gastronomie    No Comments

Karlínské Nejen bistro stojí za návštěvu

 

Pražský Karlín je vedle Vršovic druhou oblastí s asi největší koncentrací gastronomických zařízení v Praze. Jedním z podniků přímo na karlínském náměstí je restaurace s podivným názvem Nejen Bistro. A tak jsme byli zvědavi, co v ní nabízejí.

Restaurace má předzahrádku, která nás ale neoslovila, protože se sedí na chodníku na ulici. Vzali jsme tedy zavděk velice útulným interiérem s otevřenou kuchyní. Dopředu jsme si udělali rezervaci, což se ukázalo jako velice dobrý nápad, protože rezervovaná byla všechna místa uvnitř a skutečně se postupně restaurace celá naplnila. Nabídka nápojů ani jídel tu není nijak široká, což signalizuje, že se tu bude asi dobře vařit. K pití jsme si dali aperol spritz, půllitr filtrované kohoutkové vody (stojí tu 39 Kč) a z nabídky jsme vybrali i domácí bezinkovou limonádu. Při objednávce jsme se číšnice ptali, zda je opravdu bezinková a ne bezová a ta nás ubezpečila, že je opravdu z plodů bezu a ne z květů. Z jídel jsme zvolili studenou okurkovou polévku s kefírem a podmáslím, tatarák z hovězího srdce se žloutkovým krémem, hořčičnou majonézou a morkem. Jako hlavní jídla nás zaujal kuřecí burger, chilli majonéza, koriandr, avokádo, limeta, křupavá cibule, klíčky a okurka a hovězí žebra pečená s houbovou sojovou omáčkou, šalotkou a česnekem.

První přišly nápoje. A bohužel jsme se dočkali namísto bezinkové limonády obyčejné bezové. To, že si jejich názvy restaurace nepochopitelně pletou, na to už jsme si zvykli. Ale že nás bude mystifikovat přímo obsluha, bylo smutné. Ale servírovaná bezová limonáda byla dobrá. Filtrovaná voda je dobrá věc ale za cenu skoro 40 Kč za půllitr v ní mohl být třeba alespoň plátek citronu.

Ani na předkrm a polévku jsme nemuseli dlouho čekat. Studená okurková polévka byla výborná a osvěžující. Pěkně ochucená ale jen tak, aby nezanikla svěží chuť okurky.

Tatarák z hovězího srdce byl naservírován na půlce morkové kosti a seně. Seno jistě zajímavé ale nějak nám uniklo, proč to tak je a co má s tatarákem seno společného? Chuťově ale nebylo předkrmu co vytknout. Byl výtečný a skvěle vyváženy chuti všech přísad. Výborný byl i morek. Jen dvě malé topinky k porci masa a morku nějak nestačily.

Pak dorazily hlavní chody. Kuřecí hamburger jak krásně vypadal, tak i skvěle chutnal. Koriandr mu dával maličko orientální chuťový nádech. Chilli majonéza výborná a opravdu jen pikantní, takže po ní nehořely ústa plamenem. Trochu nám neseděly zrníčka černého sezamu, kterým byla hamburgerová bulka posypána ale jinak to byl výborný chod.

Hovězí žebra byla měkkoučká, jen se rozsýpala. Maso chutné a k němu křupavá šalotka s česnekem. Trochu falešným tónem chuťového koncertu byla šťáva, která byla až přespříliš slaná, takže se k masu nedala jíst aby nezkazila jeho jemnou chuť.

Na závěr jsme si dali cappuccino a vanilkový cheescake. Ten byl opravdu majstrštyk. Přestože nijak komplikovaný, jednoduchý ale šel po podstatě chutí. Jemná konzistence tvarohu s výraznou chutí vanilky a to vše na měkkém korpusu výborného těsta. Skvělá sladká tečka na závěr.

Placení proběhlo bez problémů. Celkem jsme zaplatili 1.188 Kč. Celkově jsme se shodli, že až na drobné chybičky jsme si pochutnali a tak s klidným svědomím můžeme restauraci Nejen bistro doporučit.

3291 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »