Čvn 7, 2015 - Gastronomie    No Comments

Latinskoamerické El Barrio neurazí ale za srdce nevezme

 

Restaurace El Barrio de Ángel na pražském Andělu se sama označuje jako latinskoamerický steakhouse. Restaurací s takovým označením je plno, ale ne všechny nabízejí opravdu kvalitní kulinářské zážitky. Zašli jsme sem tedy na oběd okusit, jak tady vaří.

Stylový interiér restaurace je rozdělen do dvou hlavních částí, které od sebe odděluje otevřená kuchyň. Zadní část je ryze restaurační, přední je spíše laděná do stylu bistra, včetně studeného pultu, kde se prodávají sýry, uzeniny a vína. My jsme zvolili odlehčenější atmosféru bistra. Obsluha nám rychle předložila jídelní lístky se stálou a týdenní nabídkou. Bohužel to bylo naposledy, co se o nás tak rychle postarala. Jídelní lístek poměrně rozsáhlý a velice pestrý. Trochu nás překvapily v „latinskoamerické“ restauraci italské těstoviny a risotto v týdenní nabídce. Do těch jsme tedy raději nešli.

DSC_2125

Objednali jsme si k pití zelený čaj, deci červeného vína, domácí okurkovou limonádu a kohoutkovou vodu. Vše v pořádku, pouze s tím, že vodu jsme dostali až po naší urgenci za drahně dlouhou dobu. Okurková limonáda, která byla deklarovaná jako domácí, byla podle informace obsluhy z kupovaného sirupu. Takže domácí zcela jistě nebyla. Z rozsáhlé nabídky jídel jsme dali na doporučení a vybrali jsme jako předkrm „cebiche degustační set“, tedy směs kousků nakládaných ryb. Potom fazolovou polévku s krutony a sýrem a jako hlavní chody hovězí burger a grilovaný steak z argentinského vysokého roštěnce s omáčkou salsa habañero v poloviční porci (150 g). Na předkrm a polévku jsme čekali nekonečně dlouho (skoro půl hodiny) a bylo nám sděleno obsluhou, že je to kvůli tomu, že se cebiche připravují čerstvé. Nicméně to by asi mělo být na jídelním lístku napsáno.

 

DSC_2132

Po skoro nekonečném čekání přišly naše první chody. Polévka byla chuťově skvělá, jen bohužel nedostatečně horká. Cebiche vypadaly luxusně, chuťově výborné, jen trochu všechny jak se říká „na jedno brdo“.

DSC_2131

Po chvíli přišly hlavní chody. Obě jídla si host musí poskládat z jednotlivých komponent v nabídce. Takže se nesmí nechat dát zmást poměrně nízkou cenou burgru, protože ta obsahuje pouze housku maso a ledový salát. Vše ostatní je třeba doobjednat a je účtováno zvlášť. Steak byl šťavnatý, chuťově skvělý i když zapomeňte na to, že by se dal krájet lžící jak to vidíme na videích z Argentiny. Omáčka příjemně pálivá ho skvěle doplnila. Burger byl také chutný, doplnili jsme si ho pečenou cibulí, slaninou a rozpečeným ovčím sýrem za které jsme ovšem zaplatili navíc 55 Kč.

DSC_2133

Na závěr jsme nevynechali ani dezert. Vybrali jsme maracujový creme brûlée a čokoládový dortík s tekutým jádrem a malinovým coulis. Oba byly dobré. K nim jsme si objednali espresso. Objednávku obsluha přijala bez jakýchkoliv dotazů a tak jsme se těšili, že konečně v české restauraci dostaneme dobrou kávu. Jak jsme se mýlili jsme poznali po chvíli, když nám na stole přistál šálek takřka plný hnědé vody, připomínající spíše odvar z ponožek. A to nejen barvou, ale i chutí. Opět 7 g kávy v páce espressovače bylo vylouhováno více jak dvojnásobným množstvím vody, než je zdrávo. Takže poslední chuťový zážitek, který by měl celý oběd dovršit, byl ten nejhorší.

DSC_2138

Placení proběhlo bez problémů. Celkem jsme za náš oběd zaplatili 1058 Kč. Restaurace El Barrio de Ángel tedy nepatří k zrovna lidovým podnikům. Kvalita surovin je tu nepochybná, příprava poctivá, naservírovaný výsledný produkt spíše kolísavé kvality. My jsme se shodli na tom, že to byla zajímavá zkušenost ale soukromě na posezení s jídlem nás sem nějak nic už podruhé netáhne.

2925 lidí celkem si to přečetlo. 2 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »