Srp 22, 2015 - Gastronomie    No Comments

Na zámku v Poděbradech stále k dokonalosti maličko chybí

 

Lázeňské město Poděbrady nabízí logicky mnoho příležitostí k občerstvení. My jsme si vybrali k návštěvě Café restaurant Zámek, který jak název napovídá, leží přímo v objektu poděbradského zámku. Tedy spíše částečně v zámeckém příkopu.

Restaurace má krásné interiéry, ale v letním vedru, kdy jsme ji navštívili my, jsme byli vděčni za příjemné posezení venku na předzahrádce. Právě ta se nachází přímo v zámeckém příkopu a je tak trochu oddělena od ruchu na náměstí. Pro děti jsou tu připravena dokonce i dvě brouzdaliště.

DSC_4750

Jídelní lístek ne moc obsáhlý dával tušit, že by naše volba restaurace nemusela být špatná. U ochotné obsluhy jsme si k pití objednali domácí citronádu a okurkovou a minerálku. Konečně jsme narazili na jednu z mála restaurací, která si deklarované domácí limonády dělá skutečně sama a jsou tedy opravdu domácí a ne míchané z průmyslově vyráběných sirupů. Obě byly servírovány ve stylových džbáncích s brčkem. Vypadalo to skvěle ale bohužel tady něco zaskřípalo. Přestože na džbáncích byl anglický nápis „Ice Cold Drink“ tedy ledově studený nápoj, obě chuťově skvělé limonády byly spíše vlažné než chladné a už vůbec ne ledově studené.

DSC_4769

Z denního jídelního lístku jsme si vybrali variaci listových salátů s cherry rajčaty, slaninovými chipsy, hořčicovým dresinkem a domácím chlebem. Protože jsme ještě chtěli okusit i další jídla, salát jsme si objednali v poloviční porci jako předkrm. Obsluha bez problémů poloviční porci objednala. Dále jsme vybrali hráškový krém se slaninovým chipsem, z hlavních jídel grilovanou pražskou šunku na pečených bramborách s červenou cibulkou, žampiony a hořčičným dipem a dále pak fish and chips s česnekovo-sýrovým dipem a domácími hranolkami.

DSC_4770

Polévka i salát vypadaly skvěle. A také tak chutnaly. Polévka skutečně z voňavého a chutného zeleného hrášku. V krému příjemně křupaly kousky nerozmixovaných kuliček hrášku. Slanina také akorát upražená do křupava a voňavá. Salát dochucený výtečným desinkem, kterým byl ochucen opravdu i ten nejmenší kousek salátu. Salát čerstvý, křupavý, šťavnatý, stejně jako slaninové chipsy. Pečivo, které bylo prezentováno jako domácí nebylo chuťově špatné, ale bohužel housky i rohlíky naprosto gumové.

DSC_4773

Hlavní jídla překvapila velkými porcemi. Servírována jednoduše bez zbytečných okras. A opravdu přesvědčila především svou vůní a chutí. Ryba s hranolky byla skvělá, šťavnatá, obal křupavý. Stejně tak dobré byly opravdu domácí hranolky a dip. Velký plátek pražské šunky byl šťavnatý, voňavý prostě dokonale připravený. Brambory chutné, ideálně připravené. Cibulka a dip to jen vše doladily do dokonalosti.

DSC_4774

Po dobrém hlavním jídle jsme chtěli ještě ochutnat domácí dorty z denní nabídky, která stála přehledně na tabuli před vchodem. Čokoládovo-kávový dort s chilli. Po sdělení našeho výběru číšníkovi nám tento oznámil, že dortík není a začal vyjmenovávat další, které z denní nabídky také nemají. Takže jsme zklamaně nakonec vybrali ze stálého jídelního lístku domácí čokoládovou pěnu. Ta byla výtečná, ale proč restaurace na tabuli, která se dá přepisovat z hodiny na hodinu, nedává aktuální nabídku dezertů, to je opravdu nepochopitelné.

DSC_4775

Placení proběhlo bez problémů. Celkem jsme zaplatili za oběd 661 Kč. Přes problémy, na které jsme narazili, v nás návštěva Café restaurant Zámek zanechala spíše pozitivní dojem a bez problémů ji lze doporučit k návštěvě.

1465 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »