Čvn 5, 2017 - Gastronomie    No Comments

Red Door není vůbec špatná

 

Líbeznice u Prahy už dávno leží mimo hlavní silnice. Ruch odtud odklonila dálnice D8. V této dnes klidné obci se nachází nová restaurace Red Door. Ta má na webu poměrně kladné reference a tak jsme se do Líbeznice vydali, vyzkoušet, zda se zakládají na pravdě.Restaurace sídlí v novostavbě uprostřed zástavby rodinných domků. Zjevně ještě objekt není zcela dokončen. Uvnitř je pouze okolo 30 míst a otevřená kuchyně. Restaurace se profiluje jako steakhouse, takže té vévodí především gril na dřevěné uhlí. V restauraci jsme také zastihli pouze jednoho obsluhujícího a jednoho kuchaře.

Trochu nás překvapilo, že na schodech u vchodu měla restaurace složeno nějaké zboží. Krabice v lokále nejsou zrovna nejlepší vizitkou a bohužel jsme na ně koukali po celou dobu naší návštěvy v restauraci.

Byli jsme usazeni a začali jsme vybírat. Restaurace má stálé menu a pak aktuální nabídku na tabuli nad kuchyní. My jsme vybrali ze stálé nabídky. K pití jsme si dali domácí limonády-pomerančovou se zázvorem a skořicí a zázvorovou a karafu kohoutkové vody (mají ji zdarma). Jako předkrm jsme vybrali tataráček ze zadního s topinkou a zvěřinovou paštiku. Jako hlavní chody jsme vybrali 200 g rumpsteak s pepřovou omáčkou a bylinkovou bramborou a kuřecí steak s ratatouile a pečenou bramborou se zakysanou smetanou.

První dorazily nápoje. obě limonády skutečně domácí, čerstvě udělané. Naprosto dokonalá ovšem byla pomerančová se zázvorem a skořicí. Jedna z nejlepších, co jsme kdy okusili. Ani na předkrmy jsme nemuseli dlouho čekat.

Paštika byla dobrá, doplněná mandlemi a jako příloha medová hořčice a brusinková marmeláda. Pečivo dobré ale zcela standardní. Nicméně jsme si pochutnali.

Hovězí tatarák ze zadního byl už namíchaný, přesto k němu byly ještě ingredience na dochucení, pokud by nám nedostačovalo ochucení od kuchaře. Byl skvělý a žádné další dochucení nepotřeboval. Doplněn byl kouskem salátu, rajčetem, česnekem a kolečky cibule. Tou byla doplněna i paštika, zřejmě oblíbený i když zcela zbytečný motiv kuchaře. Paštika dobrá

Hlavní jídla se přece jen trochu déle připravovala. Ale nakonec to stálo zato. Rumpsteak byl výtečně připraven medium. Kuličky červeného pepře na něm v ústech jen explodovaly a doplňovaly skvělou chuť hovězího. K tomu trocha grilované zeleniny a jako kontrast hruška s brusinkovou marmeládou. Vše doplňoval silný demi glace. Doplněno skvělou pepřovou omáčkou to byl opravdový koncert chutí. Bylinková brambora, kterou jsme si dali jako přílohu naopak neoslnila. Spíše než upečená byla uvařená a místo aby byla pořádně rozříznutá a bylinková majonéza ji prostoupila, byla jí jen politá.

Kuřecí steak byl šťavnatý a chuťově výborný. Ratatouille dobré a stejně tak i pečené brambory se zakysanou smetanou. Tomuhle chodu nebylo prostě co vytknout.

Na závěr jsme si objednali tiramisu a cappuccino. Káva zcela v pořádku, výborně připravená. Tiramisu, servírované v mističce s jahodou na vrchu bylo také skvělé. Jahoda ovšem byla pouhou dekorací, protože chuťově byla velice mdlá.
Placení kartou proběhlo bez problémů. Celkem jsme za náš oběd zaplatili 861 Kč. Až cestou domů jsme zjistili, že nám restaurace neúčtovala limonády, takže jinak by naše útrata byla ještě o cca. 70 Kč vyšší. Líbeznický Red Door není luxusním podnikem, má své mouchy. Ale je na něm znát, že ho vedou lidé s nadšením i když zjevně s ne dostatkem gastronomických zkušeností. Ale stojí určitě za návštěvu.

1663 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »