Zář 9, 2017 - Gastronomie    No Comments

Koley – trochu více úcty k hostům by neškodilo

 

Restaurace s krkolomným názvem Excelent Urban Pub Koley se nachází přímo v areálu vysokoškolských kolejí na pražském Chodově. Na svých stránkách se chlubí tím, že členem týmu je tu i předseda Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Takže jsme byli zvědavi, jak tu vaří.
Restaurace se nachází v moderní prosklené přístavbě původních kolejí a už podle názvu v sobě kombinuje restauraci a bar. Původně jsme si chtěli sednout dovnitř ale bohužel v lokále byla puštěna na plné pecky televize a tak jsme raději vzali zavděk venkovní terasou. Přesto nás celým obědem provázel zvuk předrevolučních seriálů, které právě naladěná stanice vysílala. Bylo nedělní poledne a restaurace zela prázdnotou, jen s námi na terase sedělo pár mladých studentů., kteří si přišli dát kávu. Příjemná obsluha přinesla jídelní a nápojové lístky.

K pití jsme si vybrali zázvorový čaj, domácí okurkovou limonádu (deklarovaná bezinková byla, jako často, bezová) a karafu kohoutkové vody (zdarma). K jídlu jsme objednali cibulovou polévku s masem, vajíčkem a sýrovými tousty, pečený kozí sýr se salátem a rukolou, aceto balsamico s medem, jablky a vlašskými ořechy. Jako hlavní chody jsme objednali fish and chips se smaženými bramborovými hranolky a 200 g burger Jack Daniels.

První po chvíli dorazily nápoje. Čaj byl skvělý, skutečně z vyluhovaného nastrouhaného čerstvého zázvoru a k němu sklenička medu na oslazení. Limonáda za čajem nijak nezaostávala, svěží, nepřeslazená, snad jen mohla být studenější, vzhledem k letnímu počasí.

Po chvilce přišel i předkrm a polévka. Tak nás zklamala. Nejen hodně fádní chutí ale i katastrofálním provedením toustů. Ve světlé polévce plavalo sice plno cibule, nicméně zjevně jen lehce spařené, takže polévka po ní moc nechutnala. Tousty nebyly v polévce, jak je zvykem ale vedle, což by nebylo nic špatného, kdyby to nebyl je kousek toustového chleba s lehce rozpuštěným levným sýrem. Ani trochu zapéct pod gril ho zjevně kuchař nedal.

Pečený kozí sýr byl naproti tomu výborný. Salát skvěle ochucený balsamikovou redukcí s medem. Kousky jablek dávaly jídlu další chuťový rozměr a nutno říci, že skvělý.

Hlavní jídla nám naservírovali v rozumném čase. Fish and chips, čili smažené rybí filé v těstíčku s hranolky bylo skvělé. Hranolky byly zjevně domácí a perfektně připravené. K tomu tradiční majonéza. Porce tak velká, že jsme ji ani nedojedli a nechali si zbytek zabalit s sebou domů.

Hamburger svou velikostí nijak za rybím filé nezaostával. I k němu byly skvělé domácí hranolky a navíc nám obsluha naservírovala i parmazánovou majonézu, která je součástí jiného hamburgeru ale na kterou jsou zjevně pyšní. Jediné, co se hamburgeru dalo vytknout, že nebyl zcela medium, jak byl objednán ale už spíše zcela propečený. Nebylo to nijak na škodu, protože byl i přesto šťavnatý a chutný.

Na závěr jsme neodolali a objednali si tvarohové knedlíčky s jahodami a zakysanou smetanou. Byly skvělé i když by jim slušely více jahody čerstvém, tepelně neupravené. Ale i tak jsme si velice pochutnali.

Placení proběhlo bez problémů. Celkem jsme zaplatili za tříchodový oběd 759 Kč. Urban Pub Koley je jistě skvělou příležitostí, jak se najíst za slušné ceny. Jen některé detaily by stálo zato dotáhnout. Především nepochopitelně nepouštět naplno televizi v lokále, kde nikdo není. To je o úctě k hostovi.

2638 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »