Zář 24, 2017 - Gastronomie    No Comments

Zašlá sláva restaurace Port62

 

U břehu Vltavy v pražských Modřanech je už pár let zakotvena plovoucí restaurace Port62. Profiluje se jako restaurace nejen s luxusním umístěním a koncepcí ale i s dobrým jídlem. A tak jsme v letní slunečný den k Vltavě vyrazili ochutnat, co nám tu nabídnou.

Restaurace leží na skutečně exkluzivním místě. Nejen kvůli krásnému výhledu ale především u zábavního parku a cyklostezky, takže o hosty zjevně nemá nouzi. Uvnitř lodi jsou sice stylové interiéry ale vzhledem k počasí jsme si raději vybrali předzahrádku. Obsluha nám takřka okamžitě přinesla jídelní a nápojový lístek. K pití jsme si dali domácí citronádu. Z předkrmů jsme vybrali směs trhaných listových salátů s ředkvičnou, kedlubnou a fenyklem s grilovanými tygřími krevetami a kokosovo-limetkovým dresinkem, dále francouzskou cibulačku s bagetkou a sýrem. Z hlavních jídel padla volba na filírovaný flank steak s restovanou sezónní zeleninou, bramborovým gratinem a omáčka ze zeleného pepře a koňaku a filírované kachní prsíčko s bramborovým ragú, konfitovaným česnekem, hlívou a smetanovou omáčkou z uzeného tymiánu.

Limonády přišly za chvilku. Nebyly špatné a zcela určitě nebyly domácí ale namíchané z kupovaného, průmyslově vyráběného sirupu. Potom už dorazil předkrm a polévka. Cibulačka byla docela chutná, i když na to, že byla deklarovaná jako francouzská v ní bylo trochu méně cibule, než je zvykem. Toasty byly dokřupava opečené, jen sýr na nich zjevně byl jen nějaký nejlevnější typ, takřka zcela bez chuti.

Salát s krevetami byl nejdražší z nabízených předkrmů a tak jsme se těšili na chuťový zážitek. Bohužel přišlo zklamání. Místo směsi salátů ležely krevety na listech neochuceného polníčku, kousky ředkviček, kedlubny a fenyklu. Krevety samy byly připraveny výborně, jen jsme marně pátrali po chuti limetky a kokosu, jak bylo v lístku slibováno.

Chvilku jsme čekali na hlavní chody. Flank steak byl chuťově bez problémů, měkký a šťavnatý. Jen maso bylo špatně odblaněno, takže jsme zápasili s jeho ukrojením. Bramborový gratin byl dobrý. Restovaná zelenina byla ve formě zeleninových hranolků. Omáčka chutnala dobře.

Kachní prso bylo dobře připravené a chutnalo výborně.bramborové ragú s konfitovaným česnekem a hlívou nebylo také špatné, jen jsme v omáčce marně pátrali po chuti uzeného tymiánu.

Na závěr jsme si z nabídky moučníků vybrali tvarohové lívanečky s omáčkou z lesního ovoce a zakysanou smetanou. Když nám porce přistála na stole, na první pohled už bylo jasné, že ani tady něco nehraje. Z deklarované omáčky z lesního ovoce se vyklubal chuťově dobrý rozvar z rybízu, což ale ani při zamhouření obou očí se k lesnímu ovoci ani neblíží. Lívanečky samotné byly výborné.

Placení proběhlo bez problémů kartou. Celkem jsme zaplatili 980 Kč, což vzhledem k podanému výkonu kuchyně byla suma více než přemrštěná. Port62 je zjevně orientován nikoliv na dobrou gastronomii ale na masovou návštěvnost kolem proudících cyklistů a bruslařů, kteří se zastaví a v rychlosti do sebe nasoukají něco do žaludku, napijí se a jedou dále. Pak se ale nejedná o dobrou restauraci ale jídelnu rychlého občerstvení. Škoda, Port62 by mohla být gastronomickou perlou ale takhle je jen nudnou hospůdkou s průměrným jídlem a vysokými cenami.

 

3128 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »