Říj 13, 2017 - Gastronomie    No Comments

Průměrná hospoda Na tý louce zelený

 

Tentokrát jsme vyrazili do krčského nebo také kunratického nebo michelského lesa do známé hospůdky Na tý louce zelený. Dočetli jsme se, že mají výtečné speciality ze zvěřiny. No a tak jsme do krčského lesa hned za areál IKEMu vyrazili.
Restaurace má velkou zahradu se stánkem s občerstvením ale my jsme si rezervovali místa uvnitř v historickém sále, vyzdobeném mimo jiné i loveckými trofejemi a terči. V sále jsme seděli sami a během naší večeře přišli pouze další 2 hosté. Jídelní a nápojový lístek jsme dostali hned a objednali k pití točenou bezinkovou limonádu, karafu kohoutkové vody (je tady zdarma) a sudové víno z Maďarska 0,25 l modrý portugal za hodně překvapivou cenu 45 Kč. Z nabídky jídel jsme si vybrali bramborovou polévku s opečenými žampiony a krutony a roastbeef pečený po anglicku s česnekovou majonézou a opečeným chlebem. Jako hlavní chody jsme zvolili pečená vepřová žebírka se švestkovou omáčkou a kousky syrové cibule a jelení kýtu „sous vide“ s liškovým ragú a místo nabízených šťouchaných brambor jsme si ji dali s bramboráčky.

Nápoje přišly rychle. Jen opět limonáda nebyl bezinková ale bezová, tedy nikoliv z plodů bezu-bezinek ale z bezových květů. Víno bylo kupodivu přes nízkou cenu docela dobré, ideální stolní typ k jídlu.

Pak přišla polévka a předkrm. Polévka byla výtečná. Krémová, plná chuti a žampiony k ní dokonale pasovaly. Krutonky byly křupavé nepřepálené, jak je často v restauracích vidět. Takže nás velice pozitivně naladila.

Roastbeef byl servírován stylově na prkýnku. Maso bylo dobře udělané chuťově bezvadné. Jen hrubá sůl, které pár krystalů jsme našli na prkýnku vedle, v něm chyběla. Česnekové majonéze nebylo co vytknout k roastbeefu se perfektně hodila, stejně jako rukola. Chleba byl pěkně opečený, voňavý a chutný.

Na hlavní chody jsme chvíli čekali ale dočkali jsme se. Nejvíce jsme se těšili na jelení kýtu, kterou jsme vybírali ze specialit podniku. Bohužel byli jsme velice zklamáni.. Liškové ragů i bramboráčky byly sice výtečné ale to, kvůli čemu jsme si pokrm vybrali, tedy maso, dělané metodou sous vide, bylo naprosto bez chuti. Zcela zjevně buďto kuchař pouze maso zavakuoval a uvařil aniž by ho předem ochutil nebo zavakuoval třeba s bylinkami a kořením nebo v horším případě jsme jedli polotovar, prodávaný v Makru. Tedy tady jsme byli velice zklamáni. Navíc se jednalo o nejdražší jídlo, které restaurace nabízí.

Vepřová žebírka byla chutná, šťavnatá a švestková omáčka je dokonale doplňovala. Zcela mimo byla ovšem syrová cibule, která se naopak vůbec chuťově k pokrmu nehodila. Proč restaurace nepodává k žebírkům třeba vídeňskou cibulku nebo alespoň obyčejnou orestovanou, to je záhadou.

Na závěr jsme si neodpustili ochutnat moučník. Vybrali jsme palačinku s vanilkovou zmrzlinou, čerstvým ovocem a šlehačkou. Poslední chod byl v pravdě plný kontrastů. Výborná šlehačka, naprosto skvělé voňavé a chutné jahody, průměrná zmrzlina a k tomu palačinka, která spíše byla plná mouky než vajec. Takže sladká tečka se moc nevyvedla.

Placení neproběhlo úplně v pohodě, protože u stolu se tady může platit pouze hotově. My jsme platili kartou a tak jsme se museli odebrat k výčepu, kde restaurace má jediný platební terminál. Celkem jsme za večeři zaplatili 770 Kč. Není to nijak příliš vysoká cena, nicméně kvalitě spíše neodpovídá. Na tý louce zelený je hospoda s pěkným stylovým interiérem, průměrným jídlem a pitím, která neurazí ale ani nijak nenadchne.

1632 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »