Pro 29, 2016 - Gastronomie    No Comments

Asijská fúze v Jam&Co, ze které finančně nevykrvácíte

 

Pražské Vršovice a okolí Krymské ulice je v poslední době vyhlášeno gastronomií. Dostali jsme tip na jednu zajímavou restauraci Jam&Co, která dělá asijsko-evropskou fúzi. Protože podobně pražské restaurace se pohybují cenově v nadnebeských výšinách a tahle má ceny normální, vyrazili jsme do Vršovic vše zažít na vlastní kůži nebo lépe řešeno jazyk.
V restauraci jsme si udělali dva dny předem rezervaci, což se ukázalo jako prozíravé. Restaurace má interiér ve strohém stylu. Je rozdělen na dvě části, na hlavní s barem a malý salonek. Protože jsme si včas rezervovali, dostali jsme místa u velkého okna s výhledem na ulici. Když jsme přišli byla restaurace skoro prázdná. Během naší večeře se ovšem beznadějně naplnila.
Velice příjemná obsluha nám přinesla jídelní a nápojový lístek. Ohledně obsluhy jsme na jednu stranu byli velice spokojeni jak se vstřícností, tak s ochotou a stálými úsměvy. Na druhou stranu jeden z číšníků se nám přiznal, že nastoupil právě před 15 minutami a tak s každým našim sebemenším dotazem se musel jít zeptat kolegů. Asi není dobré, když se nová obsluha zaučuje na zákaznících.

dsc_6343

K pití jsme si objednali teplý koktejl tequila hot, limonádu Tibi (tedy mírně nakvašená) a karafu kohoutkové vody (tady ji mají pod tajemným názvem “džbán fůze” za 35 Kč). Jídelní lístek poměrně krátký, zato plný zajímavých kombinaci. Vybrali jsme si jako předkrmy kokosový salát s černým sezamem a nakládanou cibulkou a nemohli jsme neochutnat snad nejzajímavější variaci, tedy chobotnicový guláš s červenou cibulkou a pečivem. Z hlavních jídel jsme zvolili double Bun – vepřový bůček s wasabi, okurkou a arašídy a dále konfitovaný kachní burger, blue cheese, hruška a domácí hranolky.

dsc_6346

Voda přišla v pěkné karafě, plná limetek a máty, takže nás příjemně překvapila. Tibi limonáda taky skvělá ovšem naprosto dokonalý byl horký koktejl, který ve více než chladném počasí konce listopadu zahřál a chutnal. Pak došly předkrmy. Salát byl naprosto dokonalý. Chuťově vyvážený, jen lehce pikantní, chuť kokosových lupínků nepřebíjela ostatní chutě. A především, bylo jasně znát, že je udělán pouze z čerstvých surovin, což mu dávalo právě tu koncovku k dokonalosti. Navíc i skvěle vypadal, hrál všemi barvami.

dsc_6348

Na chobotnicový guláš jsme byli zvědavi asi nejvíce. V něm jsme viděli asi nejtypičtějšího představitele asijsko-evropské fúze, jak se restaurace sama nazývá. A nebyli jsme opravdu vůbec zklamáni. Gulášek jak má být, možná trochu ostřejší a lehce nakyslejší chuti. Kousky chobotnice měkoučké, perfektně připravené. Prostě pohádka. Jedinou vadou na kráse bylo nasládlé pečivo, které se ke guláši ale vůbec nehodilo.

dsc_6349

Double bun, tedy dvě housky, naplněné výtečnou směsí. Wasabi tomu dávalo šmrnc a vepřové masíčko se k němu kupodivu hodilo. Opět skvělá čerstvá zelenina to vše doladila. Tohle bylo dokonalé jídlo.

dsc_6352

Kachní hamburger s domácími hranolkami vypadal velice dobře. Jen se ukázalo, že sudý počet na talíři prostě v gastronomii nefunguje. Jakoby tam něco chybělo. Hamburger byl výtečný, masíčko skvostně připravené a doplněné opět dalšími zcela čerstvými surovinami. Hranolky opravdu domácí, perfektně připravené, i když mohly být křupavější ale to je jen maličkost. Co ovšem úplná maličkost není je to, že jsme je žvýkali suché. A tehdy nás napadlo, co na talíři chybí? Majonéza, tatarská omáčka, kečup nebo prostě něco, v čem si hranolky namáčet. Nutno říci, že poté, co jsme tento svůj poznatek sdělili obsluze, tak bleskurychle nabídla a přinesla výtečnou domácí tatarskou omáčku (kterou nám poté neúčtovala). Takže nakonec i tohle hlavní jídlo bylo gastronomickým koncertem.

dsc_6354

Jako závěrečnou sladkou tečku jsme vybrali sticky rice, zmrzlina, mango. Trochu jsme nepochopili, proč jsou některé názvy jídel napůl anglicky a napůl česky? Tohle byla lepkavá rýže se zmrzlinou a mangem. Ano dezert nezklamal. Byl skvělý, svěží a hlavně opravdu čerstvě připravený. proto jsme byli také upozorněni, že na něj musíme chvilku čekat. Čekání se vyplatilo.
Placení proběhlo bez problémů. V Jam&Co ovšem jsme museli zaplatit hotově, karty nebrali. Celkem jsme zaplatili 936 Kč. Za ten skvělý zážitek to stálo. Takže už jen doladit drobnosti a Jam&Co se může stát jednou z vycházejících pražských gastronomických hvězd.

dsc_6344

1800 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »