Úno 21, 2017 - Gastronomie    2 Comments

Farm Table je dobrý ale kazí ho detaily

 

Tentokrát jsme vyrazili do Klecan u Prahy. Nedávno nás kontaktoval někdo, kdo pro dělá PR restauraci Farm Table a nabídl nám voucher 1000 Kč abychom udělali recenzi. Tak jsme vyrazili do Klecan.
Předem nutno zdůraznit, že jsme odmítli sdělit, kdy do restaurace přijdeme aby recenze byla opravdu co nejobjektivnější. Takže jsme dojeli na sobotní oběd inkognito. Restaurace už zvenčí působí velice pěkně. Nově zrekonstruovaný dům s hrázděným prvním patrem má vlastní parkoviště. Interiér je v podobném stylu.

Velice příjemná a ochotná obsluha nás usadila a nabídla jídelní a nápojový lístek. K pití jme si dali karafu kohoutkové vody, u které bylo uvedeno, že částka 30 Kč za ní je věnována na podporu místního mládežnického fotbalu. Dále domácí ledový čaj a 2x 1,5 dl bílého vína, označeného jako “house white wine” (jak jsme se dozvěděli, jednalo se o víno moravské). K jídlu jsme si vybrali jako předkrm variace belgických kroket (mix sýrů s piment d´espelette/uzená šunka se sušenými rajčaty) a hovězí carpaccio s bazalkovým pistou, rukolou,strouhaným parmazánem a opečenou ciabattou. Dále polévku, uvedenou jako goldene joich z kukuřičného kuřete. Z hlavních jídel nás zaujal Farm Table beef burger v domácí briošce se slaninou a čedarem, česnekovou majonézou, belgické hranolky a k němu jsme si ještě dali domácí majonézu. Druhým hlavním jídlem byl filírovaný flank steak s bylinkovým máslem, celerovou kaší a pomalu pečenou kořenovou zeleninou. Překvapilo nás, že si servírka nic nepsala a na náš dotaz odpověděla, že jsme jen dva, takže si to musí pamatovat.

Nejprve jsme dostali nápoje. Kohoutková voda krásně servírovaná v karafě, plné plátků citronu a pomeranče a s mátou. Krásně voněla a za těch 30 Kč zcela jistě stála. Ledový čaj byl skvělý i když trochu více sladký, než by bylo nutné. Domácí víno chutnalo výborně, přesně jako v zahraničí, kde domácí víno je většinou jedním z nejchutnějších.

Rychle dorazila i polévka a krokety. Trochu nás překvapilo, že jsme nedostali objednané carpaccio ale pustili jsme se do toho, co jsme dostali. Krokety byly výborné, jedna plněná sýrovou náplní a druhá náplní šunkovou. K tomu výtečná hořčice a salát.

Z polévky se přes honosný francouzský název vyklubal kuřecí vývar ale opravdu plný masa a zeleniny. Vývar byl voňavý, skvěle ochucený. Maso měkoučké a výtečné. Bohužel zelenina v polévce byla rozvařená skoro na kaši. Zjevně se v polévce máchala a přihřívala celý den. Škoda, jinak by to byl jeden z nejlepších vývarů, co jsme v restauraci jedli.

Pak už přišly hlavní chody. Domácí hranolky byly dokonalé a domácí majonéze je jen doladila ještě o stupínek výše. Hamburger vypadal krásně a skvěle chutnal. Bohužel ale opět drobnost ale důležitá. Maso bylo úplně vysušené do mrtva. Chuťově dobré ale do krku klouzalo jen velmi ztuha. Škoda, i hamburger by byl aspirant na jeden z nejlepších, co jsme kdy jedli.

Flank steak byl dokonalý. Poručili jsme si ho udělat medium a byl skutečně krásně růžový, šťavnatý a neskutečně měkký. Zelenina a celerové pyré to jen doplňovalo ale prim hrála opravdu konzistence a chuť masa, jak by to mělo být. Tenhle chod nás opravdu skvěle naladil.

A pak přišla obsluha pro talíře a omluvila se nám, že kvůli “bordelu v kuchyni” zapomněli na naše carpaccio. Spíše ale jsme měli dojem, že zaslechli, jak jsme se o tom při konzumaci hlavních jídel bavili a zjistili, že ho v kuchyni zapomněli objednat. Nechali jsme si ho přinést tedy po hlavních jídlech. Maso a pesto (nebo francouzské pistou) bylo skvělé. Jen bylo posypané nikoliv deklarovaným parmazánem ale nějakou levnou nezralou granou mdlé chuti a konzistence. Na to jsme pojali podezření už ze sněhobílé barvy hoblinek. Na rozdíl od některých jiných restaurací, tady nám obsluha při naší reklamaci přiznala, že to je posypané “nějakou grana padano”. Proč restaurace, která používá nejkvalitnější výtečné suroviny je zkazí levnou nekvalitní granou ze supermarketu?

Na závěr jsme si dali dezert. Servírka nám doporučila čokoládový mousse s malinovou omáčkou. A doporučila dobře. Byl opravdu skvostný. Chuť čokolády v něm byla doslova koncentrovaná. Malinová omáčka, šlehačka a křupinky to jen doladily k dokonalosti. To byla skvělá sladká tečka.

Při placení jsme vytáhli náš voucher. Obsluha nám pak sdělila, že nebudeme nic doplácet. jinak by náš bohatý oběd stál 1.114 Kč. Restaurace Farm Table určitě stojí za návštěvu. Bohužel ji trochu srážejí nedotažené detaily. Ale dostanete tady poctivá a chutná jídla za férové ceny.

A ještě na okraj. I tady jsme narazili na nákazu, která se šíří po některých českých restauracích. U stolu pro hosty blízko baru si zjevně někdo z personálu (zřejmě provozní) udělal kancelář. Takže na stole notebook, mobil a poházené papíry. To zrovna nesvědčí o profesionalitě a hosta to může také odradit.

4638 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


2 Comments

  • Dobrý den, pokud rádi navštěvujete restaurace, děláte jim renomé a nejenom to, třeba i vaše hoby? Moc prosím, zkuste mi doporučit nějakou, kde vaří francouzskou kuchyni, či dobrou orientalni(ne indickou), můj syn něco stále hledá a mně by to velmi pomohlo jako dárek. Děkuji za ochotu a porozumění. Miluje sushi, mmj. Jinak město Praha (+okolí zapad)
    S díky
    L.Kubovic
    606/120095

     
    • Dobrý den,
      podle datumů příspěvků jistě vidíte, že už se nějakou dobou téhle činnosti nevěnuji. Ale blog nechávám živý, protože stále ho lidé čtou. Orientální kuchyni nevyhledávám, takže nemohu poradit. Ohledně té francouzské v Praze žádný tip nemám. Ale opravdu špičková a asi nejlepší v ČR je tahle . Je ale bohužel až za Pelhřimovem. Ale stojí za ty kilometry si tam zajet. Znám hodně lidí, kteří tam jednou náhodou zastavili a od té doby se tam pravidelně vracejí.

       

Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »