Čvc 14, 2017 - Gastronomie    No Comments

Signature se podepsala skvěle

 

U dálnice hned u Brna léta stál nedostavěný hotel. Dnes je s novým majitelem hotov a v něm se otevřela restaurace Signature. A protože nás oslovila PR agentura, která ji zastupuje, zajeli jsme do Popůvek u Brna vše vyzkoušet.
Jak prakticky nelze hotel s restaurací a kasínem u dálnice přehlédnout, tak složité je, se k němu fyzicky dostat. Ze směru od Brna to ještě jde, odbočíte k benzince a odtud vede příjezd k hotelu. Od Prahy je třeba včas odbočit na Popůvky a pak po silnici na Brno asi 2 km. Bohužel směrovek k hotelu nebo restauraci se tu prakticky nedočkáte ovšem kasino je značeno hojně a viditelně.
Restaurace nemá zvláštní vchod, musí se přes hotelovou recepci. Interiér je moderní designový, ne každému se bude líbit. Co je ale opravdu exkluzivní, je výhled z oken na Brno a přírodu kolem. Právě ten jsme měli, protože nás posadili ke stolu přímo k oknu.

Velice milá obsluha nám nabídla nápojový a jídelní lístek. Člověk se v něm musí trochu zorientovat za pomoci obsluhy, protože tu nenajdete klasické předkrmy, polévky, saláty, hlavní jídla a dezerty ale „Malá jídla”, „Velká jídla” a „Závěr”. I když na druhou stranu když se do lístku hlouběji ponoříte, je to logičtější rozdělení, než to tradiční. Dále byla i k dispozici speciální nabídka. My jsme si nakonec vybrali z malých jídel cibulovou polévku s balzamikem, krutony se sýrem cantal, ze speciální nabídky cuketový květ plněný ricottou a jehněčím masem s jarním česnekem a salátem, z velkých jídel potom hovězí oháňku pomalu dušenou na švestkách a červeném víně s divokou brokolicí a králičí fašírku s jarní zeleninou, špičatým zelím a ředkví. K pití jsme vybrali kohoutkovou vodu (mají pouze filtrovanou za 45 Kč/0,75 l), domácí bezovou limonádu s hroznovou šťávou (opět nám obsluha místo bezové nabízela bezinkovou) a nealkoholický aperitiv crodino.

První přišla miska s pečivem a sádlem se škvarky. Tři druhy vlastního pečiva v nás naladily na opravdu velice pozitivní notu. Současně dorazily i nápoje. Všechny OK, za zmínku ale stojí kombinace bezové limonády s hrozny. Ta byla opravdu exkluzivní, navíc ve sklenici plavaly u kuličky bílých hroznů. Škoda, že k nápoji nebyla lžička, aby se daly lépe vylovit a sníst.

No a už se nesla polévka a předkrm. Už na první pohled byla cibulačka naprosto dokonalá. Krásně tmavé barvy se dvěma toustíky se sýrem a voněla už zdálky. Balsamiko jí dodalo ještě další chuťovou dimenzi. Byla naprosto dokonalá.

Cuketový květ vypadá na talíři vždy skvěle. Tenhle ale navíc byl i plný trochu netradiční ale o to lepší chuti ricotty s jehněčím masem. K tomu salátek s jarním česnekem, prostě pohádka.

Po předkrmech jsme byli zvědavi na hlavní chody, protože jsme objednali na první pohled docela obyčejná jídla. Fašírka nás naprosto uchvátila, byla dokonalá. Jak jsme se dozvěděli, je to recept šéfkuchařovy babičky a majitel restaurace si zpočátku nebyl jist, zda se do konceptu restaurace hodí. Konstatovali jsme že ano, byl to asi nejlepší chod, co jsme tu ochutnali.

Hovězí oháňka byla také skvěle připravena, maso výtečné a jen se rozsýpalo. Jen nám k němu jaksi chyběla nějaká příloha. Samozřejmě ne kopec knedlíků ale velký kus oháňky posypaný pár krutony a doplněný třemi kousky brokolice v nás přece jen zanechal pocit, že jsme jedli jen maso.

Na závěr jsme si jako sladkou dvojtečku objednali kávovou pěnu s marcipánovou oplatkou a rebarborové clafoutis se skořicovou zmrzlinou. Kávová pěna jak byla krásně servírovaná, tak i chutnala. Lehoučký dezert, který skvěle završil oběd.

Rebarborový francouzský koláček, neboli clafoutis byl také skvělý. Nejsme odborníci na francouzské dezerty, takže nehodnotíme, zda byl udělán přesně podle originálního receptu. Nicméně nám chutnal. Skořicová zmrzlina ke sladkokyselé chuti koláčku skvěle ladila.
V restauraci jsme byli na pozvání jejího vedení, takže jsme neplatili nic. Nicméně celý bohatý a luxusní oběd by nás přišel na 1385 Kč. Přes malé nedokonalosti („bezinková” limonáda, chybějící příloha k masu) je to cena více než dobrá v poměru jak luxusní službu jsme za ni dostali.

PS: A ještě jeden postřeh. V restauraci Signature jsou jedni z mála českých podniků, kde ženě nabídnou stolek na odložení kabelky. I to je znak restaurace s vysokou kvalitou a společenskou úrovní.

1432 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »