Srp 3, 2017 - Gastronomie    No Comments

Mandava spíše zklamala

 

Mandava je křižovatka na staré benešovské silnici kde stojí husitský památník a hned vedle něj restaurace stejného názvu. A protože kolem často jezdíme, neodolali jsme vyzkoušet.
Restaurace Mandava je postavena jako velký srub s odpovídajícím parkovištěm. Vybrat se dá buďto sezení v interiéru nebo pod prodlouženou střechou srubu venku. My jsme, vzhledem k letnímu počasí, vybrali sezení venku. Jídelní a nápojové lístky už byly na stole, tak jsme začali hned vybírat. K pití jsme si objednali „Mandavskou vitamínovou bombu”, tedy džbánek s vodou s grenadinou a kousky ovoce. Jako předkrm jsme vybrali letní styl, tedy mozzarellu prokládanou plátky rajčat s bazalkovým pestem. Ze dvou nabízených polévek jsme zvolili staročeskou bramboračku s houbami. Z hlavních jídel jsme si vybrali marinovaná vepřová žebra podávaná na prkénku se zelným salátkem a pikantní teplou marinádou a texaskou kotletu s fazolkami na slanině, omáčkou demi-glace a šťouchanými bramborami.

První, co nás trklo byla velice neosobní obsluha. Byla rychlá bezchybná ale s naprostým nezájmem, prostě jen vykonávala, za co je placena. První dorazilo pití. A nutno říci, že v parném letním poledni to bylo naprosto dokonalé osvěžení. Nepřeslazená limonáda a křupavé kousky ovoce.

Poměrně rychle přišla i polévka a předkrm. Bramboračka byla dobrá, dobře ochucená. Bohužel mozzarella zklamala. Zjevně se jednalo o levnou mozzarellu ze supermarketu naprosto bez chuti a spíše gumové konzistence. Bohužel ani to, co této kombinaci dává ten pravý italský nádech, tedy bazalka, nebyla v pestu vůbec výrazná. O vůni se nedalo vůbec mluvit a spíše jen slabá dochuť.

Po chvilce čekání přišla hlavní jídla. Texaská kotleta byla skvěle připravená, chutná a se šťouchanými bramborami se špekem takřka dokonalá. K té dokonalosti jí chybělo jen to, že fazolky byly skoro rozvařené.

Pečená marinovaná žebra byla výtečná. Maso odpadalo od kostí skoro samo. K tomu osvěžující zelný salát a taky papričky beraní rohy. Z deklarované pikantní marinády se ale vyklubala jakási hnědá tekutina nikoliv špatné chuti ale k pikantnosti měla bohužel hodně daleko. Žebírek byla velkiá porce, takže jsme si jedno nechali zabalit s sebou.

Jako vždy jsme po obědě chtěli ochutnat nějaký dezert. Jediný domácí v nabídce byl sacher dort s domácí šlehačkou. Po příchodu obsluhy jsme se ale dozvěděli, že právě tenhle dezert už došel a můžeme si vybrat z jiných, kupovaných. Nicméně hodnotit restauraci podle nakupovaných cukrářských výrobků se nám nechtělo a tak jsme zklamaně požádali o účet.

Placení proběhlo bez problémů. Celkem jsme hotově zaplatili 733 Kč, karty tu neberou, nicméně mají to všude uvedeno.. Restaurace Mandava nás nijak zvlášť neoslovila. Špatné to tu určitě není a hladoví turisté, kteří jedou kolem na kole nebo v autě se tu jistě dostatečně nají. Ale celkově je restaurace naprosto šedý průměr.

3434 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »