Lis 1, 2015 - Gastronomie    No Comments

Černí psi v Berouně zaujali

 

Do restaurace Blackdog Bar&Grill v Berouně jsme se chystali už před několika lety. Tehdy jsme ovšem nepochodili, když jsme do Berouna přijeli, bylo zavřeno. Tentokrát jsme nenechali nic náhodě a udělali jsme si předem rezervaci přes sofistikovaný rezervační systém, který má restaurace na svých webových stránkách.

Už rezervace naznačila, že nás v Berouně čeká asi příjemné překvapení, protože poslední volná místa dva dny předem byly pouze na 16. hodinu, pak už beznadějně plno. Restaurace se přesunula od doby naší poslední neúspěšné návštěvy o kus dále do nového moderního prostoru. Přes kapacitu odhadem tak 100 hostů, byla v době našeho příchodu téměř plná. Naše místa ovšem rezervovaná byla a tak jme mohli v klidu zasednout. Interiér je přes tmavé barvy prosvětlený celou jednou prosklenou stěnou. Pěkné designové lustry a jednoduchý ale nikoliv lacině působící nábytek podtrhuje příjemné prostředí. Vedle hlavní místnosti jsou v restauraci i dva oddělené salóny, v době naší návštěvy i ty plně obsazené.

DSC_6825

Jídelní lístek poměrně dlouhý, nicméně hlavně proto, že restaurace kombinuje tzv. texmex kuchyni, hamburgery a na denním menu jsme zahlédli i nějaké asijské vlivy. Jen nabídka hamburgerů a různých příloh k nim zabrala celé dvě strany menu. Obsluha u nás byla tak bleskurychle, že jsme ani ještě nestačili vybrat. Takže jsme si hned objednali k pití bezovou limonádu a limonádu z černého rybízu. Kupodivu obsluha věděla, že se jedná o limonádu bezovou, nicméně ten, kdo psal nápojový lístek, to opět, jako mnoho dalších restaurací u nás, nevěděl a uvedl limonádu bezinkovou. Bezová byla z kupovaného sirupu, nicméně to bylo v nabídce otevřeně uvedeno, rybízová byla domácí. Obě limonády byly chuťově výborné, osvěžující a u bezové se ukázalo, že i kupovaný sirup může být chutný a kvalitní.

Dlouho jsme vybírali z jídelního lístku, co nejlépe ochutnat. Nakonec jsme jako předkrm zvolili klasické nachos s omáčkami pálivou sýrovou queso fundido a tradiční avokádovou guacamole. Nedalo nám neobjednat hamburger a z velké nabídky nakonec padla volba na farmář z Kentucky burger, tedy hovězí burger navíc se slaninou a BBQ omáčkou. A jako druhé hlavní jídlo jsme neodolali a objednali BBQ uzená grilovaná vepřová žebra se salátem coleslaw, kukuřičným chlebem a nakládanou grilovanou cibulí.

DSC_6816

Předkrm jsme dostali velice rychle, ostatně docela jsme obdivovali rychlost obsluhy v tak plné a vytížené restauraci. Nachos byly dobré, křupavé obě omáčky chutné, svěží a ani ta pálivá nebyla nijak extrémně ostrá. Pochutnali jsme si a naladili trávicí trakt na hlavní chody. Na ty jsme museli čekat trochu déle, což ovšem znamenalo, že restaurace zřejmě nevaří z polotovarů ale vše je poctivě připraveno od začátku do konce. Hamburger, jako všechny v nabídce, v zajímavě chutnající a výborné bramborové bulce. Všechny ingredience krásně lahodící a hrající příjemně naladěný koncert chutí. Maso šťavnaté, dobře udělané a chuťově výrazné. K němu jsme jako přílohu objednali pečené brambory s chorizem, které taky neměly chybu. Porce byla opravdu více než poctivá.

DSC_6819

Žebírka, už podle našeho očekávání taky neměla chybu. Maso naprosto skvěle propečené, šťavnaté a výborně ochucené. Bohužel s dalšími součástmi pokrmu už to nebylo tak slavné. Kukuřičný chléb byl naprosto suchý, drobivý, spíše jako nepovedená polenta. Chuťově nebyl špatný ale k jeho zkonzumování jsme museli každé sousto zapíjet velkými doušky vody, jinak by nás zadusil. Museli jsme si tedy ještě doobjednat sklenici sodovky. Ještě horší to bylo s nakládanými grilovanými cibulkami, které se nekonaly neboli jsme je k žebírkům vůbec nedostali. Po reklamaci u obsluhy nám je s velkou omluvou z kuchyně přinesla, ale ani ty nijak chuťově neoslnily.

DSC_6817

Jako sladkou tečku na závěr jsme se rozhodli ochutnat čokoládový dort, v menu inzerovaný jako „čokosmrt“. Zda bude tak dobrý nebo z něj budeme tak otrávení, to byla otázka. Byli jsme tedy velice napjati, co vlastně dostaneme? Konala se nakonec opravdu skvělá sladká tečka, protože dort byl výborný. Opravdu čokoláda všude, včetně polevy.

DSC_6821

Za naši časnou večeři jsme zaplatili celkem 770 Kč, což není málo. Vcelku jsme ale odcházeli s pozitivními dojmy. Z obsazenosti restaurace je vidět, že nízké ceny za každou cenu nemusí lidi přitahovat. Blackdog Bar&Grill není levná restaurace a přesto je stále plná.

DSC_6830

PS: Na závěr ještě jedna příhoda, která nás překvapila. Když jsme začali fotit jídelní lístek a jídla, okamžitě k našemu stolu přispěchala jedna ze členek obsluhy, zřejmě provozní, a začala se nás vyptávat proč to fotíme? Řekli jsme, že pro sebe, že jsme si nikde nevšimli zákazu focení v restauraci. Ona vyslovila svou obavu, abychom nebyli od konkurence a nechtěli kopírovat koncept a nabídku!?!? Uklidnili jsme ji, že od konkurence opravdu nejsme. Je s podivem, že tak zjevně vyhlášená restaurace má obavy, že někdo se bude snažit ji napodobit. A i kdyby, přece když dva dělají totéž není to nikdy totéž. Více sebevědomí by restauraci neškodilo.

1716 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »