Pro 15, 2015 - Gastronomie    No Comments

Poctivý fastfood Le Grand Burger Café

 

Fastfood, tohle slovo je dnes spojeno takřka výhradně s představou nízké kvality za vyšší cenu. Díky některým zahraničním řetězcům, které ovládky trh, se to bohužel opravdu tak stalo. Ale fastfood ve své podstatě je pouze a jen rychlé občerstvení a tedy je možné najít jak nízkou, tak i vysokou kvalitu. My jsme vyrazili do Le Grand Burger Café v Říčanech u Prahy, na nějž jsme dostali velice příznivé reference.

Podnik se nachází na hlavním průtahu městem, na Černokostelecké silnici. Vzhledem k parkovacímu pruhu tu je možné buďto přímo před nebo poblíž zaparkovat. Nicméně jak jsme si během návštěvy všimli, chodí sem převážně místní lidé nebo zjevně i zaměstnanci místních firem. Pověst podniku se zjevně mezi projíždějící motoristy ještě nerozšířila.

DSC_8009

Vstup do restaurace je jednoduchými skleněnými dveřmi v celoskleněné stěně. Tahle jednoduchost a čistota designu na hosta dýchne i v interiéru. Je tu jen pár stolků, pult, kde se objednává, police s produkty, které si lze zakoupit a na protější stěně dekorace ze dřeva. Nás na ní trochu zarazily bochníky chleba, které zrovna jako dekorace nejsou úplně hezké. Nejsou to zřejmě atrapy a tak seschlé chleby moc dobře nepůsobí.

DSC_8001

Menu je tu na tabulích, kde si host vybere, u pultu objedná a zaplatí. Obsluha mu pak vše přinese ke stolu. Škoda, že se většina servíruje na plastových tácech, v podobných kvalitních podnicích v zahraničí se servíruje na talířích, což úroveň podniku opět pozvedne. Objednali jsme si lanýžový hamburger se salátem coleslaw a hamburger Le Grand v provedení „menu speciál prkénko“ tedy s hranolky, sýrovými kroketami a třemi druhy omáček, servírované na stylovém prkénku. Je možné si vybrat z pěti druhů omáček, my jsme zvolili BBQ, salsu a falot, tedy sladkou hořčičnou omáčku. Hamburgery si lze objednat se dvěma gramážemi masa, my jsme vybrali tu menší. Jako dezert nás oslovil cheescake, který ovšem, přestože byl na tabuli, nebyl k dispozici. Tak jsme zkusili domácí zmrzlinu. K pití jsme si dali neperlivou vodu, zázvorový čaj a frappé. Velice příjemná obsluha se nás zeptala v jakém pořadí chceme vše servírovat, takže jsme nemuseli, jako ve velkých známých hamburgrárnách, vše mít na stole hned, ale jako v restauraci nám byly chody servírovány postupně, jak jsme je konzumovali.

DSC_8003

Restaurace dokázala, že je opravdu fastfoodem, tedy hamburgery byly hotové během 5 minut. Lanýžový byl servírován jednoduše v ubrousku. Byl dobře udělám, uvnitř pěkně růžový, bulka nebyla přeslazená, jak je český konzument většinou zvyklý , a příjemně doplňovala chuť masa, sýru comte a sušených rajčat. Bohužel chuť lanýžů jsme v hamburgeru cítili jen opravdu velice vzdáleně a je jen otázka, zda to nebyla pouze asociace našich chuťových buněk. Salát coleslaw byl výborný. Hamburger Le Grand jak skvěle byl naservírován, tak i chutnal. I omáčky, zjevně domácí, byly výborné, jen škoda, že jsme si do nich namáčeli kupované hranolky. Pokud by tu měli domácí, bylo by to dokonalé.

DSC_8005

Po hlavním chodu, pokud se tak dá říci hamburgerům, nám usměvavá a ochotná servírka přinesla frappé a zmrzliny. Jak jsme na vlastní oči viděli, frappé sama namíchala ručně v šejkru. Bylo výtečné. Smetanová zmrzlina také domácí s lehkou chutí čokolády vše jen perfektně doplnila. A ještě k zázvorovému čaji. Byl exkluzivní, v konvičce se v něm louhovaly velké kusy zázvoru. Byl silný a osvěžující.

DSC_8007

Celkem jsme zaplatili za oběd 467 Kč a byli jsme komplet hotovi za necelých 20 minut. Le Grand Burger Café není dokonalý, zcela jistě je co zlepšovat. Ale na druhou stranu je to fastfood, který lze doporučit už jen proto, že tu dělají svou práci opravdu poctivě.

3124 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »