Srp 30, 2016 - Gastronomie    3 Comments

Steakgrill Račiněvěs kvalitou zklamal

 

Když jedete z kterékoliv strany kolem Roudnice nad Labem, nelze si nevšimnout všudypřítomných poutačů na restauraci Steakgrill u obce Račiněves. Na svých webových stránkách se chlubí kvalitou a mimo jiné i tím, že tu byl natáčen jeden z dílů kuchařské show Kluci v akci. No tak jsme prostě nemohli, než do Steakgrillu zajet a vyzkoušet na vlastní kůži.

Protože byla neděle poledne, udělali jsme si raději telefonickou rezervaci předem. Byli jsme tentokrát ve třech, což slibovalo ochutnat více chodů a udělat si tak komplexnější obrázek. Restaurace leží na bývalé E55 mezi Račiněvsí a Roudnicí. Už když jsme přijížděli, upoutalo nás takřka k prasknutí zaplněné parkoviště u restaurace. To byl poměrně pozitivní signál. Restaurace má kromě vnitřního lokálu, také terasu. Obojí bylo v době naší návštěvy zaplněno takřka do posledního místečka. Pro nás byl připraven stůl v interiéru. Příjemná obsluha nám nabídla jídelní lístky.

DSC_4389

K pití jsme si objednali karafu kohoutkové vody (tady ji mají za 45 Kč), malé pivo a domácí citronovou a malinovou limonádu. K jídlu pak texaské chili a kachní kaldoun, obojí v malé porci (lze i velká porce a chilli dokonce i jako dvojité). Jako hlavní jídla pak grilovaný vepřový šašlik navíc s BBQ omáčkou, grilovaná žebírka BBQ baby back ribs a samozřejmě jeden ze steaků, tedy vepřový 300g grilled pork chop. Ten byl jediný v cenové hladině pod 200 Kč (195 Kč). Ostatní tři nabízení hovězí steaky dosahovaly minimálně dvojnásobné ceny. A jak se ukázalo, pak jsme udělali zásadní chybu, když jsme vrátili jídelní lístky s tím, že dezerty si objednáme až dojíme hlavní jídla.

DSC_4391

Pití nám přinesli velice rychle. Domácí limonády podle chuti opravdu domácí. Jen ta citronová byla tak přeslazená, že jsme si ji museli rozředit vodou z karafy, aby se vůbec dala pít. Zato malinová byla naprosto skvostná, lehká, osvěžující s kusy čerstvých malin.

DSC_4392

Polévky přišly na stůl také velice rychle. Obě byly výborné. Texaské chili chuťově vyvážené a zjevně přizpůsobené českému hostu, tedy jen lehce a příjemně pálivé. Kachní kaldoun byl také dokonale připravený. I když v kaldounu jsou většinou játrové knedlíčky, tyhle houskové byly také skvělé. Bohužel tady přece jen zazněl jeden falešný tón. Obsluha nám nabídla k polévkám pečivo a přestože v menu jsou doporučené k chili česnekové bagety, o těch se ani nezmínil a přinesla rozpečené bílé pečivo ze supermarketu.

DSC_4396

No a pak jsme čekali, a čekali, a čekali… Trvalo celých 40 minut, než jsme se dočkali hlavních jídel.

Bohužel nebylo ani jedno z nich, kterému by nebylo co vytkmout. Grilovaná žebírka byla pěkně v jednom kuse, chuťově výtečná a jen se rozsýpala. Nicméně jedna jejich strana celého kusu byla horká a druhá vlažná. Jak se tohle v kuchyni podařilo, je nám záhadou. Protože k nim servírovaný údajně česnekový dresing byl chuťově spíše na úrovni majonézy fádní chuti, doobjednali jsme si ještě BBQ omáčku. Ta bohužel dorazila až asi po 20 minutách, když už jsme žebírka měli téměř snězeny.

DSC_4398

Šašlik jsme prozřetelně objednali s BBQ omáčkou, takže jsme ji mohli ochutnat. Byla skvělá. Bohužel vlastní šašlik byl naprosto nedochucený a připomínal v ústech výtvor dietní nemocniční kuchyně. Maso přitom bylo měkké, šťavnaté ale úplně bez chuti, na čemž jsme se shodli všichni tři, tedy nebyl to jen nějaký subjektivní pocit. Stejně jako k žebírkům, i tady byly přílohou hranolky. Bohužel supermarketové, tedy chuťově nic moc. Proč, když restaurace s tímto názvem a zaměřením by měla mít především kvalitně připravené maso a domácí hranolky?

DSC_4399

Nejhůře ovšem dopadl vepřový steak, což by měl být majstrštyk, za kterým sem lidé jezdí. Hovězí krvavý je naprosto v pořádku, ale polosyrový vepřový je nebezpečná loterie se zdravím hostů. Polosyrový steak jsme tedy reklamovali. Obsluha ho bez dalších dotazů odnesla a vsázeli jsme se, zda přinese novou porci nebo jen ten načatý prostě hodí dodělat. Druhá varianta se vyplnila. Tentokrát byl steak dodělaný, chuťově byl dobrý. Jen pro změnu pokulhávala příloha, což byly šťouchané brambory s pórkem. Kolem těch snad sůl ani jiná dochucovadla ani neprojela. Byly naprosto nedochucené.

DSC_4400

Poté jsme si chtěli spravit chuť dezertem. Proto jsme požádali obsluhu, aby nám přinesla jídelní lístek. Reakce nás naprosto zdrtila. Lístek prý může přinést, ale musíme počítat s tím, že na dezert budeme čekat přibližně hodinu, protože kuchyň je přetížená. K tomu nebylo co říci. Zaplatili jsme kartou a odešli. Celkem nás nedokončený oběd vyšel na 879 Kč. Vzhledem k tomu, co nám restaurace předložila a jak kvalitní byl servis, to byl hodně drahý oběd. Steakgrill v Račiněvsi je zjevně příkladem toho, že sen každého hospodského, tedy plný lokál hostů, mnozí prostě nejsou schopni organizačně zvládnout. Pak je snad lepší si otevřít raději bistro s pár stoly, kde stačí obsluhovat jeden kuchař a jeden číšník.

DSC_4390

6950 lidí celkem si to přečetlo. 2 lidí si to dnes přečetlo.


3 Comments

  • Pane Hanuško, vy máte něco s mozkem. Recenze restaurace jakz takz OK. Ale ty Vaše výplody o plne restauraci a bistru? Jste totalne mimo mísu a mel byste se stydět, protože každý kdo do tohoto oboru dela si o vás udělá pěkný obrázek. S pozdravem Jaroslav Honzajk

     
    • Každý má právo na názor a tedy i majitel restaurace může vyvracet fakta, uvedená v recenzi na jeho podnik. Nebudu s názorem polemizovat, protože prakticky není o čem.

       
  • Je pravda že na zvětšené prostory posezení neodpovídá kuchyn a čekací doba bývá delší ale díky kuchyni která je vyjímečně dobrá se sem jezdí a vrací tak část proč je tam asi tak často plno to mluví za vše DK

     

Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »