Lis 16, 2017 - Gastronomie    No Comments

Ema Destinnová by měla z restaurace radost

 

Ema Destinnová je pražská rodačka a právě v přízemí jejího rodného domu v Kateřinské ulici najdete restauraci U Emy Destinnové. Ta má punc skutečně kvalitního podniku a tak jsme na pozvání jejího majitele ji navštívili a hodnotili.
Restaurace je situována v suterénu domu a vchází se do ní poměeně nenápadnými dveřmi po několika schodech. Interiér je velice útulný. Klasické stoly s židlemi doplňuje i koutek s pohovkami a nechybí ani pianino. Byli jsme usazeni u stolu velice příjemným číšníkem a začali vybírat z jídelního a nápojového lístku. K pití jsme si objednali neperlivou vodu a číšník nám doporučil jako aperitiv sklenku prosecca (Borgo Luna Brut). Z předkrmů nás zaujaly dušené kachní žaludky s demiglace z lišek a salátem ze zeleného celeru a black Angus ribeye carpaccio v pepřové krustičce s vařenými fíky v portském víně, pistáciemi a hoblinami sýra Fontina. Z hlavních jídel jsme dali na doporučení číšníka a objednali si nabídku dne, tedy steak z tuňáka se salátem. Jako druhé hlavní jídlo jsme vybrali křepelku plněnou klobáskou, houbami a špenátem s omáčkou Madeira a jako přílohu country hranolky.

První dorazilo naprosto dokonalé domácí pečivo s ochuceným máslem a samozřejmě voda a sklenky také skvělého sektu. A po chvíli přistály na stole už předkrmy.
Carpaccio vypadalo dobře a maso skvěle chutnalo. Kombinace s vařenými fíky a pistáciemi byla velice zajímavá. Sýr Fontina nebyl sice na hoblinky ale na plátky, nicméně ke carpacciu nám chuťově neseděl. Jsme zvyklí na vyzrálejší a chuťově výraznější sýry typu grany nebo pecorina.

Kachní žaludky na talíři nevypadaly nijak extra vábně. Ale o to skvělejší byl zážitek při jejich konzumaci. Masíčko se jen rozpadalo a šťáva silné chuti je skvěle doplnila. Byl to asi nejlepší chod, co jsme ten večer ochutnali.

Když jsme dojedli předkrmy, dorazil do restaurace pianista, protože ve čtvrtek, který jsme si k návštěvě vybrali, jsou tu hudební večery. A za chvíli už jsme dostali naservírované hlavní chody. Tuňák byl naprosto dokonalý, maso krásně upravené, uvnitř polosyrové a chuť skvělá.

Křepelka byla servírovaná na talíři a hranolky v misce zvlášť. Křepelka i její náplň byla dobrá, jen jsme postrádali misku na omytí rukou, protože přece jen byla vcelku a příborem se dost špatně maso obíralo. Hranlky byly výborné, křupavé. Bohužel oba talíře s hlavními chody byly naprosto studené, což by se v restauraci této úrovně stát nemělo.

Na závěr jsme si objednali dva dezerty. Tedy čokoládové trio (čokoládové brownie s čerstvými jahodami, čokoládový nápoj z bílé čokolády s rumem Southern Comfort a čokoládová zmrzlina s čokoládovými kousky) a z denní nabídky cheescake s tequilou. Čokoládové trio bylo krásně servírováno a všechny tři jeho součásti nádherně hrály chuťově i vizuálně.

Cheescake překvapil, protože jsme očekávali trojúhelníček, ukrojený z dortu ale vše bylo jinak. Na talíři trůnil kulatý dezert s jednoduchou oblohou. Té jsme si moc nevšímali, protože po prvním ochutnání tvarohového řezu jsme byli skutečně v sedmém nebi. To byl asi nejlepší cheescake, co jsme kdy měli.

Protože jsme byli na pozvání majitele, útrata byla na účet podniku. Celkem bychom za naši tříchodovou večeři zaplatili 1.582 Kč. Není to částka malá, nicméně restaurace U Emy Destinnové se neprofiluje jako levné stravování ale jako podnik vyšší třídy, Až na drobné nedostatky jsme konstatovali, že částka vcelku odpovídá poskytnuté službě. Pokud si chcete udělat příjemný večer v luxusnější restauraci ale se stále přijatelnými cenami, pak určitě u Emy Destinnové je jednou ze správných voleb v Praze.

1925 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »