Pro 4, 2017 - Gastronomie    No Comments

Paprika bistro jen anglicky

 

Paprika – Mediterranean bistro & bar tak zní celý název podniku, který jsme se tentokrát rozhodli navštívit. Je v Rumunské ulici na pražském Novém Městě.
Po příchodu do malého ale pěkného a čistého interiéru jsme byli trochu zmateni. Z názvu je pro tuzemce tak trochu cítit, že se bude jednat o italskou, řeckou, francouzskou nebo španělskou kuchyni. Tady ovšem najdete kuchyni arabsko-židovskou. Tedy sice také geograficky středozemní ale u nás pod tímto označením známá prostě není. Druhou, tentokrát negativní, zkušeností bylo to, že v bistru obsluhují dva Izraelci a bohužel přestože znají pár českých slov, domluvit se s nimi dá pouze anglicky a pak asi i hebrejsky, nicméně tuhle řeč neovládaje, zůstali jsme u angličtiny. Jídelní lístek byl také k dispozici pouze v angličtině i když na zdech byly velké tabule s českým překladem.

Mají tu dva způsoby, jak si objednat. První je dnes stále populárnější způsob, kdy si host sestaví jídlo z jednotlivých složek podle chuti a preferencí. Bohužel pro neznalé originálních názvů, je těžké něco sestavovat, protože se nikde nedozvíte, co znamená třeba „sabich“ nebo „shawarma“. Druhým způsobem jsou hotová meníčka pro 2 a 4 osoby. My jsme zvolili první způsob a objednali si sabich v pita chlebu a kuřecí shawarmu s hummusem a zeleninovým salátem .K pití jsme si dali minerálku (kohoutková filtrovaná voda je k dispozici na pulte volně zdarma) a také 0,15 l červeného vína.

Bistro má hned za pultem s obsluhou dveře do kuchyně s okénkem, kudy jsme viděli, jak je naše menu připravováno. Není to klasická otevřená kuchyně, nicméně pokud host má zájem, může vidět vše naživo. První přišly nápoje a kupodivu i amuse bouche, což v bistru není zcela běžné. K nápojům jsme měli jen jednu výhradu a to, že červené víno bylo ledově vychlazené. Jako amuse bouche jsme dostali falafel, tedy kuličky s cizrny s výtečnou pastou tahini.

Pak už dorazily hlavní chody. K nim uprostřed stolu ještě malé mističky s červenou řepou, mrkví, tahini, koriandrovou pastou a dalšími, které sloužily k ochucení hlavních chodů. Shawarma byla výborná, maso se jen rozsýpalo. Zkusili jsme všechny předložené omáčky a tím se pokaždé charakter jídla malinko pozměnil. Hummus také neměl chybu, stejně jako salát. Jen s omáčkami a pastami je třeba zpočátku zacházet opatrně, protože některé jsou skutečně hodně ostré.

Sabich v pita chlebu byl vlastně takovým rychlým občerstvením do ruky. A skutečně podle toho, co jsme se dozvěděli od obsluhy, je to nejoblíbenější streetfood v Izraeli. Opět jsme se dočkali vyvážené jemné chuti masa, zeleniny a v tomto případě i jemného sýra. Opět i tady omáčky a pasty dělaly z pokrmu pestrý a skvělý zážitek.

Placení proběhlo bez problémů. Celkem jsme utratili za oběd 382 Kč. A protože se jedná o bistro, byli jsme tu s naším obědem opravdu rychle hotovi. Za 25 minut jsme už dobře najedeni odcházeli. Paprika – Mediterranean bistro & bar je dobrou vobou pro rychlé občerstvení nebo oběd. Vyberou si tu i vegetariáni. Jen bohužel musíte zvládat alespoň základy angličtiny, jinak se tu domluvíte jen velice složitě. Dalším mírným negativem je, že bistro nemá webové stránky, pouze profil na Facebooku. Takže pokud tuto sociální síť nepoužíváte, těžko se o podniku něco dozvíte.

3446 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »