Srp 8, 2016 - Gastronomie    No Comments

Českokrumlovské Depo láká k zaparkování

 

Český Krumlov je asi místem s největší koncentrací restaurací v ČR. Protože jsem na našem výletě bydleli v hotelu Latrán, neodolali jsme navštívit hned sousední restauraci Depo, která k hotelu patří.

Restaurace se nachází v industriálním objektu s krásným výhledem do zámeckého parku. Do něj je také situována rozlehlá venkovní terasa, kterou jsme v parném dni zvolili pro náš oběd.

DSC_3690

Z jídelního lístku, který nám přinesla příjemná a milá servírka bylo jasné, že tady se žádné exotiky nedočkáme. Do poslední položky jen a jen české klasiky, snad jen s výjimkou burgeru a grilovaného lososa, i když i tahle dvě jídla už u nás zdomácněla. K pití jsme si dali lhenickou jablečnou šťávu, sklenku růžového vína a minerálku. Jídla jsme dlouho vybírali, nějak jsme se nedokázali rozhodnout. Nakonec jsme vybrali jako předkrm variaci pomazánek (pivní obatzda, niva s ořechy a škvarková s cibulí), z denní nabídky rajčatovou polévku, jako hlavní jídla hovězí tažená žebra s kořenovou zeleninou, hořčicí a křenem a kuřecí burger s čerstvou zeleninou, majonézou z pečených paprik a zelným salátem s mrkví.

DSC_3679

Nápoje byly bez problémů, lhenickou šťávu známe takže žádné překvapení, růžové víno pěkně vychlazené, v parném dni skvělé osvěžení. Kombinace pomazánek byla výborná. I když bavorská obatzda neobsahuje standardně pivo, tahle její česká varianta byla skvělá, stejně jako dvě další. K tomu domácí voňavý chleba a člověk si pěkně naladil chuťové buňky.

DSC_3677

Rajčatová polévka byla dobrá a poctivě uvařená, možná by jí prospělo trochu čerstvé bazalky místo použité pažitky a třeba jen ždibek zakysané smetany. Takhle to byla dobrá ale poměrně průměrná polévka.

DSC_3681

Hlavní jídla nám servíroval mladý muž, který měl na prsou ceduličku, že je učeň. Bohužel jeho přístup byl zcela v rozporu se servírkou a číšníkem, kteří nás doposud obsluhovali. Unuděný, naštvaný obličej, nekomunikativní, neinformovaný. Takže v tomto směru jsme byli trochu zklamáni. Kuřecí hamburger byl výborný. Především houska byla nepřeslazená a perfektně připravená na grilu. I vlastní obsah byl chuťově vyvážený a připravený z poctivých surovin. Jen ale kuřecí maso bylo vcelku, takže to nebyl burger (hamburger), protože pojem hamburger je pro placku mletého masa a nikoliv plátku masa vcelku.

DSC_3684

Hovězí žebra jsou v poslední době v restauracích módou. Tahle byla opravdu skvostná. Jen odpadávala od kosti, maso šťavnaté a chutné. K tomu nikoliv kupovaný smetanový křen, který je bohužel tak často servírován, ale čerstvě nastrouhaný a k tomu klasická plnotučná hořčice. Vše doplnily dokřupava osmahnuté krajíčky výborného chleba. Žádná vysoká gastronomie, jen poctivá česká hospodská klasika ale naprosto dokonale připravená.

DSC_3686

Na závěr jsme neodolali dezertům. Zaujala nás dukátová buchtička z krémem z pravé vanilky a nemohli jsme neochutnat také štrúdl. Tím je znám především vedlejší hotel Latrán, v jehož přízemí je dokonce speciální štrúdlová kavárna. Přestože štrúdl normálně v nabídce restaurace není, obsluha nám ho ochotně zajistila. Pro kavárnu ho totiž připravují v restaurační kuchyni. Vybrali jsme ten jahodový.

DSC_3688

Štrůdl byl naprosto skvostný, doplněný čerstvou jahodou a trochou vanilkové omáčky. Z buchtičky se vyklubala velká buchta s výborným krémem. Jen asi klasičtější by bylo servírovat opravdové malé buchtičky, které jsou českou klasikou.

DSC_3671

Tentokrát jsme byli do resturace pozváni agenturou, která ji mediálně zastupuje. Celkem bychom za náš výborný oběd zaplatili 796 Kč, což vzhledem k turistické lokalite, kvalitě pokrmů a hlavně množství chodů není vůbec cena neúměrná. Restaurace Depo nás přesvědčila, že i v turisticky exponované lokalitě mohou fungovat podniky, které nejsou jen pastí na kapsy zahraničních turistů ale které nabízejí opravdovou kvalitu za rozumnou cenu.

1563 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »