Lis 15, 2016 - Gastronomie    No Comments

U Knapů ve Struhařově je to bída

 

Tentokrát jsme nevybírali restauraci na žádném serveru ale dostali jsme tip od jednoho známého. Ten nám doporučil malou rodinnou restauraci U Knapů ve Struhařově ve středních Čechách. Takže jsme se do Struhařova na páteční večeři vydali.Pokud byste chtěli restauraci navštívit, důrazně doporučuji zadat si předem adresu do navigace. Najít ji není až tak snadné, protože se nachází v nejposlednější boční uličce uprostřed vilové zástavby mimo hlavní silnice. A navíc na její existenci upozorňuje pouze jedna poměrně nenápadná ručně psaná tabule u silnice. My jsme měli navigaci, takže jsme šťastně dojeli. Restaurace je v rodinné domě v suterénu. Je opravdu maličká, celkem asi 6 stolů. Očekávali jsme tedy domáckou nabídku a atmosféru. Kupodivu stálé menu je poměrně rozsáhlé a obsahuje okolo 30 položek jídel plus 8 příloh a k tomu ještě denní nabídku 4 dalších jídel.

dsc_5588

Po delším vybírání jsme si objednali pouze ze stálé nabídky. A to jako předkrm plátky uzeného jazýčka s chilli medovou šťávou na ledovém salátě s bagetkou (ano přepisuji přesně tak, jak je to na jídelním lístku a ostatně i na webových stránkách), domažlickou bramboračku a z hlavních jídel na výslovné doporučení obsluhy (zřejmě majitele) grilovaný řecký kebab z doma umletého masa s jogurtovou omáčkou a česnekem a chilli papričkami s vařenými bramborami a pomalu pečené vepřové ocásky s kostí s česnekovou šťávou a houskovými knedlíky se zelím. K pití jsme si dali malinovku a zázvorový čaj.

dsc_5595

Polévka jak dobře vypadala, tak skvěle chutnala. Sice jsme nevěděli, co čekat od domažlické varianty bramboračky, ale chutnala nám.

dsc_5598

Předkrm vypadal taky velice dobře a hlavně byl doslova obří porce. Jen byl skoro ledový, jak byl zřejmě těsně před podáváním vytažen z lednice. Oproti jídelnímu lístku a také oproti fotce, kterou má restaurace na stránkách, k němu nebyla žádná bagetka ani opečené kousky bílého chleba ale dva plátky žvýkavého toastového chleba. Chuťově jazyk nebyl vůbec špatný ani omáčka k němu, nicméně celkový dojem byl u nás spíše rozpačitý.

dsc_5600

Pak jsme chvíli čekali na hlavní jídla. Z kuchyně bylo slyšet nezaměnitelné cinknutí mikrovlnky, což nás trochu znervóznělo. Grilovaný řecký kebab nebyl vůbec špatný i když Řekové by ho asi trochu více okořenili. Brambory byly zřejmě ohřívané právě v té mikrovlnce a měly na povrchu pro tento způsob ohřátí typickou suchou kůrčičku. Jogurtová omáčka nebyla špatná.

dsc_5601

Na vepřové ocásky jsme se těšili, už dlouho jsme je v restauraci v nabídce neviděli. Obsluha nás upozornila, že se jedná o poslední porci. Nebyly chuťově špatné, jen bohužel maso bylo na některých místech nikoliv vypečené ale vyschlé. Knedlíky zjevně kupované, i když poměrně slušné kvality. Zelí bylo standardní, shodli jsme se na tom, že klasicky „hospodské“.

dsc_5604

Na závěr, jako takřka vždy, jsme chtěli ochutnat něco z moučníků. Vybrali jsme domácí jogurtové lívanečky s vanilkovým krémem a ovocným ragú. Těšili jsme se na sladkou tečku, bohužel jsme byli velice zklamáni. Lívanečky nebyly špatné ani ovocné ragú. Ale po vanilkovém krému zůstávala v ústech pachuť, jako bychom žvýkali umělou hmotu. Byla to tak ohavná pachuť, že jsme moučník vrátili.

dsc_5589

Placení proběhlo bez problémů, zaplatili jsme celkem 390 Kč. Tedy částku skutečně velice nízkou i přesto, že vrácené lívanečky nám byly naplno započítány. Bohužel jí odpovídala i předložená kvalita jídel. Pokud tedy budete skutečně umírat hladem ve Struhařově a nebudete mít u sebe moc peněz, asi je restaurace U Knapů nouzovým řešením. Ale jet sem za dobrým jídlem bych nedoporučoval.

PS: Naprosto nás ovšem dostaly nevkusné a ošklivé automaty na ty nejméně zdravé dětské sladkosti, které každého hosta přivítají hned u dveří do restaurace.

dsc_5602

3615 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »