Čvn 26, 2017 - Gastronomie    No Comments

Beef&Beer – umět udělat maso na grilu nestačí

 

Hledali jsme nějakou restauraci, která by stála za návštěvu v okolí Zlína. Nakonec jsme vybrali podle recenzí na známém webovém serveru podnik Beef&Beer v Uherském Hradišti. Byli jsme trochu napjati, protože reference byly takřka na dokonalou restauraci.
Restaurace se nachází v přízemí nově postavené moderní komerční budovy v centru města. Interiér je moderní stylově laděný. Ve dvou patrech je odhadem přes 100 míst pro hosty. My jsme měli rezervaci a příjemná obsluha nás usadila do spodní části restaurace s otevřenou kuchyní. Jídelní lístek tu mají stylový se schématickým obrázkem krávy a lokalizací jednotlivých druhů masa na steaky.

K pití jsme si objednali domácí okurkovou a rakytníkovou limonádu a karafu kohoutkové vody (stojí tady 30 Kč). Jako předkrm jsme vybrali 50 g porci tatarského bifteku ze steakového masa, ochuceného dle tradiční receptury s čerstvými chilli papričkami, topinkami a česnekem. Dále polévku dne, což byla rajčatová. Jako hlavní jídla jsme vybrali jediný steak z domácího masa (ostatní všechny byly z jihoamerického), tedy z telecí roštěné s domácí cibulovou marmeládou s brusinkami a dalešickým pivem a restované brambory s cibulkou a rozmarýnem. Jako druhé hlavní jídlo jsme vybrali salát s gratinovaným kozím sýrem s medem, brusinkami a pomerančem a k němu česnekové bagety.

První nám donesli nápoje. Obě limonády výborné, kohoutková voda dokonce ve stylové lahvi s logem restaurace. Polévka a tatarák přišly vzápětí. Polévka byla dobrá, výrazné chuti a krásně krémové konzistence. Na té jsme si pochutnali.

Tatarák také nebyl vůbec špatný. Byl už namíchaný, jemný, chuť masa nebyla přebita dochucovadly. Čili paprička krásně vše chuťově podtrhla. Jediným slabším místem předkrmu byl česnek. Zřejmě dovážený asijský, protože byl skoro bez chuti a o vůni se u něj nedalo taky skoro mluvit.

No a potom už dorazila hlavní jídla. Gratinovaný kozí sýr na salátu nevypadal vůbec špatně. Vlastní sýr nebyl špatný ale bohužel salát chuťově mdlý takže celý pokrm vyzněl jaksi nevýrazně. Bohužel skvěle upečené bagety zcela postrádaly jakoukoliv chuť česneku. Podnik si za ně účtuje 60 Kč a v tomto případě jsme se shodli, že je to skutečně nehorázná cena, když jsou deklarovány jako česnekové.

Protože Beef&Beer se profiluje jako především steaková restaurace, byli jsme zvědavi na telecí steak z roštěné. Servírován byl jednoduše, což naznačovalo, že tu půjde především o chuť masa. Steak byl dobře tepelně zpracován medium. Maso bylo maličko tužší, než bychom od telecího masa očekávali. Ale chuťově bylo skvělé. Tím ovšem bohužel nadšení z tohoto chodu skončilo. Objednaná cibulová marmeláda se nějak nekonala. Dostali jsme totiž k masu mističku s velkými kousky studené cibule. Ta byla měkká a tedy zjevně tepelně upravená ale marmeláda to nebyla určitě a bohužel se u ní nedalo mluvit ani o nějaké chuti. Dalším problémem byly brambory. To, že na lístku deklarovaná cibulka byla zastoupena velkými kousky spíše dušené cibule, to bychom mohli přehlédnout, prostě ne vždy se v kuchyni zadaří. Ale brambory byly na povrchu teplé a když jsme je rozkrojili, vyvalila se z nich takřka přehřátá pára. Neklamný to znak toho, že zřejmě byly ohřívány v mikrovlnné troubě. Navíc i ty byly neslané, neochucené, chuť tymiánu jsme v nich také horko těžko hledali. I brambory, stejně jako česnekové bagety, stojí 60 Kč, což naprosto neodpovídá kvalitě, která nám byla servírována.

Na závěr jsme, jako vždy, chtěli ochutnat i nějaké dezerty. Objednali jsme si domácí mrkvový dort
se smetanovým krémem a dva kopečky rakytníko-pomerančového sorbetu. K tomu espresso. Mrkvový dort byl naprosto skvělý, jako kdyby přišel ze zcela jiné kuchyně, než té, která nám připravovala hlavní jídla. Smetanový krém jemný a výtečný.
Sorbet byl servírován ve dvou mističkách a byl také dokonalý. K tomu výtečné espresso správné míry.
Placení proběhlo bez problémů. Zaplatili jsme za naši večeři 1.094 Kč. Bohužel jsme konstatovali, že celkově kvalita byla naprosto v rozporu s účtovanou cenou. V restauraci Beef&Beer se jasně ukázalo, že v koncept restaurace, kde kuchař umí jen dobře ugrilovat maso nestačí.

1819 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »