Lis 8, 2017 - Gastronomie    No Comments

U Pálů jídlo dobré, přístup k hostům horší

 

Dolní Lomnice je maličká obec mezi Velkými Popovicemi a Mirošovicemi. Právě v ní se nachází restaurace U Pálů, na kterou jsme dostali tip, jako na pěknou hospůdku, kde se za dobrý peníz dobře jí. No a tak jsme kousek za Prahu vyjeli abychom to U Pálů otestovali.
Restauraci nelze přehlédnout, leží přímo u jediné silnice, která obcí prochází. Má vlastní parkoviště. V pěkném interiéru byla nějaká větší společnost a tak jsme i vzhledem k posledním slunečným podzimním dnům dali přednost stylové předzahrádce v selském stylu. Jídelní a nápojový lístek jsme dostali hned. Bohužel nás čekalo nemilé překvapení. Restaurace má otevřeno pouze o víkendu a my jsme dorazili na nedělní oběd. Bohužel polovina nabídky jídel na lístku byla zaškrtaná, protože nebyla k dispozici. Trochu jsme se tím vrátili do časů socialismu. Dokonce i domácí limonáda prý došla. Takže jsme měli jen velice omezenou možnost výběru.

K pití jsme si dali zázvorový čaj a 0,5 l kohoutkové vody s citronem (za 20 Kč). Z předkrmů jsme na výběr neměli, byl k dispozici jen jediný a to uzený jazyk (pochopili jsme, že asi vepřový). Polévka byla také pouze jedna a to francouzská cibulačka zapečená se sýrem Raclette. Z hlavních jídel jsme vybrali telecí smažený řízek s domácím bramborovým salátem a z nabídky dne hovězí s rajskou omáčkou a knedlíkem.

Nápoje přišly rychle a domácí zázvorový čaj byl výborný. Pak dorazily předkrm a polévka. Uzený jazyk byl dobrý, k němu výborný smetanový křen a hořčice. Postrádali jsme ale jakékoliv pečivo. A protože obsluha zavítala na předzahrádku jen sporadicky museli jsme si říci dovnitř aby nám nějaké přinesli. Košíček s bílým pečivem přinesli takřka obratem.

Polévka byla skvělá a shodli jsme se, že byla asi nejlepším chodem, co jsme zde jedli. Silná příjemná chuť cibulačky a k tomu výrazná chuť švýcarského sýra. Byla to prostě bašta.

Hlavní chody dorazily také poměrně brzy. Rajská byla dobrá, klasická hospodská hotovka v tom dobrém smyslu slova. Chuť vyvážená, maso měkké, knedlíky nebyly špatné nicméně zřejmě kupované z velkovýroby, takže trochu méně hutné než ty domácí.

Z telecího řízku se vyklubaly nakonec dva menší řízky. Asi by to nevadilo, i když na účtu bylo uvedeno „vídeňský řízek” a to by měl být jeden velký kus masa. Chuťově mu nebylo co vytknout. Domácí bramborový salát byl výborný a k tomu ještě porcička jemně ochuceného listového salátu. Vše chutné a poctivě připravené.

Z dezertů taky nebylo na výběr, byla k dispozici pouze žemlovka. Nicméně na tabuli jsme se dočetli, že je dělaná z croissantu, což nás tedy zaujalo. Žemlovka servírovaná se šlehačkou a karamelovou omáčkou nevypadala vůbec špatně. Bohužel když jsme zakrojili a vložili do úst, popálili jsme se, protože na povrchu byla příjemně teplá ale uvnitř naprosto vařící. Zjevně vhozená do špatně nastavené mikrovlnky. Chuťově ale byla výborná, croissant jí dával jemnější a zajímavější chuť, než z klasického bílého pečiva.

Placení kartou proběhlo uvnitř, venku zřejmě restauraci nefungoval signál pro terminál. Celkem jsme za oběd zaplatili 648 Kč. Restauraci U Pálů lze doporučit pro ty, kteří nehledají nějakou super kvalitu, jen se chtějí docela slušně najíst. Chtělo by to ale doladit nějaké ty nedostatky a především nabízet plný sortiment jídel, který je na jídelním lístku.

2202 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »