Úno 8, 2018 - Gastronomie    No Comments

De Presso v Lounech spíše zklamalo

 

Do mexické restaurace Depresso v Lounech jsme vyrazili na doporučení místních, kteří ji mají za jednu z nejlepších ve městě. A tak přestože nejsme odborníky na mexickou kuchyni, byli jsme zvědavi, jak gastronomie v Lounech vypadá?

Restaurace se nachází přímo v historickém centru města. Po vstupu do interiéru nás ovanula opravdu atmosféra mexické haciendy. Lokál je rozdělen do několika místností a všechny hýří barvami dekorací v mexickém stylu v kontrastu s dřevěnými sloupy, obklady ze dřeva a kamene. Měli jsme rezervaci pro 3 osoby a byli jsme příjemnou obsluhou uvedeni k našemu stolu. Pozitivní bylo, že tady nenajdete chilli con carne a podobné pokrmy, které se za mexické pouze vydávají.

Menu je poměrně rozsáhlé, protože většinu chodů si může host variabilně sestavit sám podle chuti. K pití jsme si objednali domácí okurkovou limonádu, horký džus se skořicí, zelený čaj a 1 l karafu kohoutkové vody s limetkou a mátou (za 30 Kč). Z menu jsme dlouho vybírali a nakonec jsme vybrali tortilové chipsy s omáčkami salsa verde a guacamole, burrito s kuřecím masem, kysanou smetanou salsou a fazolemi, quesadillu s kuřecím masem, šunkou, sýrem a mexickou omáčkou, tostadas s fazolovou pastou, směsí kuřecího masa, sýru a zeleniny. Jako dezert jsme zvolili teplý čerstvý ananas se zmrzlinou, medem a domácí šlehačkou.

První dorazily nápoje. Nejvíce jsme byli zvědavi na domácí okurkovou limonádu. Ta byla opravdu domácí, čerstvě připravená a výborná. Pak hned přišly nachos, tedy tortillové chipsy. Byly čerstvě osmažené, omáčky dobré. Skvělé zahájení naší mexické večeře.

Druhým předkrmem byla quesadilla s kuřecím masem. Náplň byla chuťově dobrá, jen jsme v ní postrádali chuť šunky, která měla být její součástí. Bohužel tortilla byla spíše gumová a tedy zřejmě nikoliv připravovaná v restauraci ale kupovaná jako polotovar. Mexická omáčka byla příjemně pálivá a nepřebíjela chuť celého pokrmu.

Třetím chodem byly burritos, tedy tortilla naplněná kuřecím masem s přílohami. Tady jsme se nezbavili dojmu, že tortilla je kupovaný a jen ohřátý polotovar. Náplň nebyla špatná, jen chuťově prakticky zcela shodná s quesadillou. Výborné byly černé fazole.

Těšili jsme se na poslední slaný chod a to tostadas. Především kvůli fazolové psatě, která je jednou z nejtypičtějších mexických ingrediencí. Možná proto, že jsme opět vybrali variantu s kuřecím masem, byla chuťově takřka k nerozeznání od dalších dvou chodů. Nicméně vše ozvláštnila chuť fazolové pasty, na kterou si asi je třeba nějakou dobu zvykat. Není špatná ale pro našince hodně nezvyklé chuti. Tortilla opět byla hodně gumová.

Dezert mělo být sladkou tečkou ale bohužel tak úplně nesplnil naše očekávání. Ananas byl dobrý, med také. Že nebyla zmrzlina domácí jsme ani neočekávali a nebyla špatná, stejně jako domácí šlehačka. Bohužel celý dezert byl politý jakýmsi přeslazeným topinkem, o kterém v lístku nebyla ani zmínka.
Placení proběhlo kartou bez problémů. Celkem jsme za večeři pro tři zaplatili 663 Kč. Není to mnoho ale na druhou stranu nás zdejší kuchyně ani nijak nenadchla. Mexický styl to jistě má, ale třeba že nejzákladnější základ jídel, tedy tortillu tu používají zřejmě kupovanou jako polotovar a ne čerstvě dělanou, není úplně nejlepší vizitkou restaurace.

1833 lidí celkem si to přečetlo. 1 lidí si to dnes přečetlo.


Chcete něco dodat nebo mne poslat ke všem čertům ? Tady je prostor pro komentář !

Translate »